ehliyet almak istiyorum beni aralık sınıfına yazacaklar şubat gibi ehliyetinizi alırsınız dediler. ehliyet kurs parası ve masrafları sordum ortalama kurs için 4500 lira diyorlar ama devlete ödenecek ehliyet harcı yılbaşında zamanlanacak dediler. ben şimdi ödesem diyorum olmaz o diyorlar. ekran görüntüsünü koydugum sayfada 2022 ehliyet harc parası odenebılıyor tc kimlik no ile nıye olmuyor bu? illa zamnlı mı gecırecek devlet?

pasaport parasını odeyıp ıstedıgımızde basvuru yapabılıyoruz dıye bılıyorum o etkılenmıyor bu nıye etkılenıyor? sürücü kursları mı bilmiyor yoksa şimdiden yatırmak anlamsız mı?


 

Sınavlar bitecek, sana bir belge verecekler ve o belgeyle ehliyetini alacaksın. Yani sınavlar vs bitecek ve almaya hak kazandığın vakit nüfus müdürlüğünden randevu alacaksın. Nüfus müdürlüğünden randevu ve para yatırma en sonraki aşama yani.

2023 yılı içerisinde alacağın için 2023 tarifesi ödeyeceksin. Zam gelmeden alman için kursa daha erken yazılmalıydın en geç Ekim vs gibi.

Cesario

Soyle dusun dogdugun andan itibaren pasaport alma hakkin var ode al yapabiliyorsun.
Ama ehliyet alman icin yazili ve sozlu sinavdan gecmen lazim. Bu univesite sinavina girmeden okula harc odemeye calismak gibi birsey. Zam konusu madem onemli senin icin 3 ay once gitmeliydin kursa.

kuzey li

Sen ehliyet alma hakkı kazanmamışsın. Yatıramamandan daha doğal ne olabilir.

dissendium
1

mobil görünümden çık