soru başlıkta aslında. aşılama işlemi zorunlu mu türkiye'de? değilse, aşılı tavuk yumurtasını ayırt etmenin yolu var mı?




 

Valla zorunlu değilse bile insan sağlığını düşünmeseler de tavuklarının sağlığı için büyük firmalar/çiftlikler mutlaka her türlü aşıyı yapıyorlardır.

Çünkü hayvancılık, özellikle tavukçuluk çok riskli. Bir hastalık kümese girdi mi hiç bir hayvanı kurtaramazsın, burada konu endüstriyel tavukçuluk olunca aynı kümeste/çiftlikte onbinlerce tavuktan bahsedilir.

Hiç bir üretici onbinlerce tavuğunu aşı için riske atmaz, zaten tavuklarda aşılama genelde sularına katarak yapılıyor, çok da basit bir işlem.

Yani bana göre özetle bizi düşünmeseler de tavuklarını düşünüp yapıyorlardır. Kesin bilgisi olan biri yazarsa hepimiz öğreniriz.

Şimdi yazınca benim de aklıma şu takıldı, organik ayağına küçük üreticilerden toplanan kırmızı yumurtaları yiyoruz.

Aslında bunlarda risk daha büyük sanki, küçük üretici bu hastalık ve aşı işini sallayabilir ama endüstriyel üreticiler asla sallamazlar.

Çünkü gerçekten çok hassas bu hayvanlar, düşünün ki bir kümeste/çiftlikte çalışan bir insan, asla başka bir kümese/çiftliğe sokulmaz. Bir hastalık taşır belki diye.

John Bloor
1

mobil görünümden çık