[q]
(5) 

radyatör suyu

bugisme #1540993
Sıfır aldığım aracın radyatör suyu dolu işaretinden ziyade boş işaretine daha yakın, ortanın hafif altında diyelim.

ben de işimi şansa bırakmama adına marketten aldığım herhangi bir antifirizli suyu ekleyebilir miyim? yoksa ona uygun marka bir su alıp belli bir oranda karıştırıp mı koymalıyım? Direk üzerine döksem nasıl bir problem olabilir?


 

sıfır aldığın araçta böyle bir durum oluştuysa servisin yolunu tutmanı öneririm öncelikle. mutlaka kaçak vardır. eğer bu kaçak motor ya da şanzımana giderse canın çok sıkılır. servise gidene kadar saf su ekleyebilirsin. istersen %50 su %50 antifriz de yapabilirsin. fakat antifriz ve su oranı antifrize göre değişiklik gösterebilir ama ideali genelde %50 %50'dir. musluk suyu ekleme.

edit: bazı su hazneleri basınçtan dolayı tam ağzına kadar doldurulmaz, maksimum seviyesi kabın tam ortasındadır. eğer o seviyenin altına indiyse mutlaka bir kaçak vardır. ustalar işten kaçmak için buharlaşmadır vs. derler ama genelde kaçak olduğu ortaya çıkar.

motor ve su sıcakken olması gereken seviyenin altındaysa kaçak vardır.

false pretension

orası genleşme deposu zaten. minimumun altına düşmemişse veya motor soğukken baktığınızda zamanla eksilmiyorsa, bir öncekinden daha düşük seviye ölçmüyorsanız, çizgilerin arasında duran suya bir şey eklemenize gerek yok. bir zararı da yok.

kibritsuyu

suyun min çizgisi ile max çizgisi arasında olması normal zaten. illa su koyacaksanız marketten kaliteli şaşal suyu alıp ekleme yapın. çeşme suyunda kireç var. max çizgisini geçmesin.

grabbing hands

araca asla çeşme suyu ya da içme suyu eklemeyin. eğer içinde yeterince antifiriz varsa saf su eklenebilir. eğer antifiriz eklenecekse de motor bloğuna uygun antifiriz türünde ve yaşadığınız iklime uygun antifiriz eklenmeli. herhangi bir antifiriz eklemek uzun vadede sorunlara yol açabilir. temelde 4 adet tipi var organik, inorganik, Hibrit Organik ve Nitritli Organik. bunlardan uygun olanı aracın kitapçığında yazar. rengine göre bakarak hata yapabilirsiniz.

motor soğukken ve kapalıyken genleşme tankındaki seviye yanıltıcı olabilir. motoru 10 dakika kadar ısırrıktan sonra buradaki su seviyesine bakın.

orpheus

kibritsuyu +1

hiç bir şey yapmayın, su soğukken o konumda olması gerekiyor zaten. su ısınınca seviye biraz yükselir.

otomotivdeki tam adı genleşme kavanozudur.

John Bloor
1

mobil görünümden çık