Yaklaşık 2-3 yaşından 12-13 yaşlarına dek astım nöbetleri geçirdim, özellikle kış ayları ve grip sonrası. Hastaneye acile gidip oksijen cihazından ciğerlerimi temizletiyorduk.. ventolin ilaç kullanımı vb.


Ergenlikle birlikte ise birden kesildi astım nöbetleri ve senelerdir söz konusu olmadı. Hatta öyle ki şımarıklık edip ayda bir paket sigara içmeye bile başladım ama ayda bir paketi de azaltıp altı ayda hatta senede bir pakete doğru indireceğim.

=> sorum şu ki astım tamamen geçmeyen bir hastalık değil miydi? Yaşım 25 ve araştırdığım kadarıyla 30’lu yaşlarla birlikte astım ataklarının tekrardan hayatıma girmesi söz konusu olabilirmiş?

Bu durumda kronik hastalık sahibi birisi mi oluyorum? Eğer evetse göğüs hastalıklarına gidip kronik astımım olduğuna dair rapor alabilir miyim? Yoksa şu an 10 küsür senedir astım belirtisi göstermediğim için o raporu vermezler hatta beni astım hastasından saymazlar mi?

Umarım bilen birileri çıkar. Teşekkürlerimle.

 

Astim alerji gibi hastaliklar kucuk cocukken ciktiginda gecebiliyor diye biliyorum.

Mesela ben 22 yasinda alerjik astim oldum doktor gecmeyecek dedi. Hatta cocukken olsaydi gecme ihtimali vardi dedi. Ama doktor arkadaslar daha dogru bilgi verir.

kuzey li
1

mobil görünümden çık