Dün açtığım duyuruya gelen cevaplar için teşekkürler. Lakin bunu dün öğrenince uyku haram oldu sabaha kadar yine araştırdım. Birçok insan habersiz üye yapılmış. Sorularım;

1) 2021/2 dönem aktif üyesisiniz demek 2021 yılının şubat ayı mı yoksa son 6 ay mı? (Şöyle ki ben 2021 haziranda eski tip kimliğimi yeni tip kimlik kartı ile değiştirdim. Eğer üyelikte kimlik fotokopisi de alınıyorsa ve hazirandan sonra bu işlem yapılıyorsa çok absürd bir durum ortaya çıkıyor.)

2) İlçe seçim kuruluna başvurarak iptal etsem dilekçe ile kimlik fotokopisi de alıyorlar herhalde. Haberlerde yazılana göre üye yaptıkları kişilerin bilgilerini genelde ilçe seçim kurulundan alıyor.

500 km yol gidip Ankara’da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosuna şahsen başvurmayı da düşünmüyor değilim.

Bu şekilde üyelik iptali yapan oldu mu? Süreç nasıl işliyor.

3) Çoğu kişi uğraşmamış edevlet’ten istifa edip geçmiş, benim kafaya taktığım konu bu parti üyelikleri herhangi bir sicil arşiv kaydı gibi tutuluyor mu? Tutuluyorsa onu da silerler mi?

Benim için de edevlet’ten istifa et bölümü en kolay yol gibi. Ayrıca cimere de yazmak da çözüm olur mu?

 

Aşağıdaki haberleri görünce savcılığa şikayet etmenin işlemi yapan açısından bir yaptırımı olmadığı aşikar. Benim tek derdim eğer bir sicil falan varsa oradan silinsin.

www.hurriyet.com.tr

icemanx1905

Siz iptal ederseniz ve istifa ozaman sicilde ve kayıtta sizin başvurup iptal ettiğiniz anlamına gelecek bunu haber kanalları özel haber olarak geçti herhalde tamamen kayıt altınması için savcılık başvurusu gerekiyor

Gebeş kaplumbağası

hocam senin duyuruna bakıp bir de kendi durumuma bakayım dedim. habersiz akpye üye yapılmışım. vatandaşın hakkını koruyacak bu şerefsizlere dava açacak bir stk falan yok mu?

buenosdias

Sizin durumunuzda binlerce kişi var. En kolay yolu e-devletten istifa edin gitsin. Diğer türlü uzar gider başınız ağrır

dakota

uğraşmayın. zaten akp nin klasik politikası bu. emin olun karşınıza çıkmayacak varsayalım çıktı ıslak imzalı üye başvuru evrakınız yok. kimse sizin üye olduğunuzu ispatlayamaz.

phonex
1

mobil görünümden çık