Bugün haberlerde bazı kişilerin habersiz parti üyeliği yapıldığını görünce bende kontrol edeyim dedim ve Bingo hiçbir alakam ve ilgim olmamasına rağmen Ak Parti 2021/2 dönem aktif üyesisiniz ibaresi ile karşılaştım.

Şimdi e-devletten çıkılabiliyormuş ama ben kendim üye olmadım ki. Edevlet'ten istifa etsem sanki kendim üye olmuşumda şimdi istifa ediyorum anlamı çıkıyor.

Ne yapmalıyım bu durumda? Edevletten istifa edince şimdi bu parti üyeliği benim geçmişimden silinecek mi yoksa ilelebet bir dönem akp üyesi olduğum öylece kalacak mı?

Ayrıca Savcılığa suç duyurusunda bulunmalı mıyım?

 

ben de şimdi baktım büyük birlik partisine üye olarak görünüyorum. çok saçma

clones

Saçma da söz mü? Takıntılı biriyimdir, sinirden ne yapacağımı bilmiyorum. Bunu yapan kişi hangi cesaretle yapıyor? Kimlik-imza falan gerekmiyor mu? Şimdi ölene kadar geçmişimde bir dönem ak parti üyesi olduğum kalacak öyle mi? Gelde kafayı yeme

icemanx1905

yapılan şey saçma, haksızlar, orası ayrı.
ama hiçkimse sizin eskiden hangi partiye üye olduğunuza bakmaz. böyle bir sistem yok. bu açıdan rahatlayın. silindiği an işiniz biter. aktif bir üyelik de yok. sicile işlenme gibi bir durum yok yani.

lovemyself

kesinlikle suç duyurusunda bulunun, şimdi değil belki ama ilerde mutlaka sorumlular tespit edilir.

gottacatchemall

siyasi parti üyesi olmak çok kolay. kişinin ad-soyad-tc numarasının bilinmesi yeterli. bu 3 bilgiyi siyasi partilerin kullandığı siparweb uygulamasına girmek yetiyor.

üye olamamanız için ya 18 yaşından küçük, ya siyasi yasaklı, ya başka parti üyesi, ya da memur-asker vs. gerekli.

siz hangi ilçe teşkilatına kayıtlı görünüyorsanız o ilçe seçim kuruluna bir dilekçe yazın. dilekçede tam olarak hangi tarihte kayıt olduğunuzu bu durumun nasıl gerçekleştiğini sorun. tahminen ilçe seçim kurulu hakimi konuyla ilgili olarak bağlı olan siyasi ilçe başkanlığına bilgi soracaktır.

ilçe başkanlığı da (şahsi tahminim) işlemin sehven olduğunu bildirecektir.

ilçe başkanlıklarının bir kişiyi üye yapması bilgisayar başında sadece 10 sn. (ad-soyad-tc kimlik girişi) bir ara sadece ad-soyad girilmeden direkt tc kimlik numarası girilerek üye yapılabiliyordu. bu durum sadece tc kimlik numarasında 0 rakamının 2 girilmesi ile alakasız bir kişi üye yapılabiliyordu.

mesele şu ki ilçe ve il başkanlıklarında üye düşürme yetkisi yok. bunu direkt genel merkez yapıyor. e-devlet üzerinden istifa seçeneği geldiğinden beri kimse uğraşmıyor.

normalde sizin üye başvuru formunu doldurmanız, haftalık ilçe yönetim toplantısında üyeliğinizin kabulü, bu kabulün karar ve üye defterlerine işlenmesi, sonrasında genel merkeze uygulama üzerinden bildirilmesi (her siyasi partinin kendine özel kullandığı üye ve teşkilat yazılımları var ve bunlar siparwebe bağlı) ve genel merkezin bunu siparweb aracılığı ile yargıtay cumhuriyet başsavcılığına bildirmesi ve yapılan kontroller de bir sıkıntı olmazsa onaylanması ile üye oluyorsunuz.

akp'nin 11 milyon üyesi böyle oluyor.

suç duyurusundan bir şey çıkmaz. işlemi yapan kişi sehven yaptığını beyan eder geçer.

phonex
1

mobil görünümden çık