Misal,
1. Temporary klasörünü harici disk olarak gösterip IDM ile hariciye bir şeyler indiriyorum, sonra bunları tekrar tekrar izliyorum SSD'ye atmadan.
2. qbittorrent'ten yine aynı şekilde, tabi onda temp olayı yok o sanırım direkt HDD'ye iner.
Bu tür durumlarda bu indirme süreci veya HDD'yi kablo ile bağlayıp indirdiğim şeyi oradan kullanmam SSD'nin TBW'sini etkiler mi? Etkiliyorsa bu durumda ne yapılabilir? Bunlar genelde video, pdf falan ama sormuşken genel sormuş olayım, teşekkürler.

 

temp dosyası ssd üzerinde olsaydı ssd üzerinden veri okuma ve yazma olacaktı. bu yüzden tbw etkilenirdi tabi.

ssd üzerinden işlem yapmıyorsan tbw'ye etkisi olmaz. zaten tbw'ye çok takılmayın. tbw'yi aştığım ve halen kullandığım ssd mevcut. ben de hdd'ye indirip kullandım dosyaları, ssd'nin tbw'sine etki etmedi.

false pretension

Arkadaşlar tekrar rahatsız etmiş oluyorum ama ben bugün CrystalDiskInfo'yu da kullanarak bir deney yaptım, aslında tam öyle kontrollü deney de sayılmaz ama görünüşe göre ben temp klasörünü ve indirme yerini de hdd'de aynı yer gösterip böyle indirsem de rakamlara göre cayır cayır ssd yazmasını etkiliyor. Bilemedim ne yapsak. Bir şeyleri yanlış mı yapıyorum acaba.

ckisc

ingilizce arattınız mı, forumlarda sorulmuş olabilir bu soru, bir cevap vardır illa ki, ben aratırsam çok vakit alacak diye bakmadım, tavsiye ederim

comp
1

mobil görünümden çık