Merhaba,

Bu hafta Kocaeli / İzmit'ten buzdolabı, bulaşık ve çamaşır makinası ayrıca ocak, fırın ve davlumbaz olarak ankastre set alacağım. 6 Kalem ürün yaklaşık 50-60 bin tl tutuyor. Aslında kombi de lazım ama o farklı bir dünya sanırım. Bu alışverişi nereden yapmak mantıklı?

Mediamarkt, teknosa bildiğim toptan satıcılar. Bunun dışında bosch, arçelik, samsung, siemens gibi markaların bayiilerini de dolaşacağım ama şuraya kesin git buradan kesin fiyat al dediğiniz yerler var mı? En mantıklı alışverişi nereden yapabilirim? Ya da bu devirde en iyisi internetten almak mı?

Marka tavsiyesi sormuyorum çünkü bir markadan aşırı memnun olan da var nefret eden de. Elektronik eşya şans işi kısmına artık inandım.

 

Ben beyaz eşya alacaksam, marka ve modele, internetteki yorumlara bakarak karar veriyorum. Sonra o modeli Trendyol, Hepsiburada vb yerlerden en ucuza satan ama müşteri memnuniyeti en yüksek olan mağazadan alıyorum. Gelen ürünün ambalajının çok iyi durumda olduğuna dikkat ediyorum.

Almadan bir de nasıl bir şeymiş diye görmek istersem, herhangi bir mağazaya gidip görüyorum.

Tavsiye ederim.

Mirket

Mesela arçelik alacaksan önce internet fiyatlarına bak. Sonra herhangi bir arçelik mağazasına gidersen ki yüklü bir alışveriş yapacaksın. Hem ekstra indirim hem de çay makinası veya tost makinesi gibi ufak şeyleri yanında ücretsiz alabilirsin. Zincir elektronikçilerde bu indirimi alamazsın.

robin one persie

Yerli üretim al. Yedek parça çok pahalı. Örneğin bir anakart yerli marka çamaşır makinası fiyatıyla aynı.

Arçelik ve altus iyidir. Teknik servisi iyi, yedek parçası ucuz.

OrangeYellow

Bosch için İzmit'te Yıldızlar ve Efem mağazaları var. Ben kesinlikle Yıldızlar'ı tavsiye ederim. Eski postanenin sokağındaydı galiba. Siz yine de fiyat alın yetkili satıcılardan ve mutlaka pazarlık yapın.

Benim Efem Ticaret ile kötü bir anım var ama birkaç sene önceydi. Belki size iyi davranırlar bilemem.

Bayii ile pazarlık yapın. Hayırlı olsun.

pispinti
1

mobil görünümden çık