baştan sona bir patentin maliyeti ne kadar? uluslar arası.




 

bu tamamen sana bağlı. bir aracı kurumla çalışmaz tüm işlemleri kendin yaparsan 10k euro civarı. ve tek bir uluslararası patent yok. ülke grupları var onlardan seçiyorsun. tüm dünya genelde gerekli değil. mesela neden barbados adalarını dahil edesin gibi. araştırmalı ve araştırmasız olarak da fiyatlar değişir. ara ara devletin bu tip konular için ciddi teşvikleri oluyor. sahıs olarak da başvurabilirsin.

ancak aracı kurum olmadan, hatta onlarla beraber çalışırken bile temiz bir patent yazmak zordur. fazla detay verip kendini köşeye sıkıştırmak istemezsin. ya da tam tersi az detay verip patentini geçersiz kılacak açıklar bırakabilirsin.

bir patent ofisine gidersen sana net fiyatları çıkarırlar.

orpheus

@orpheus
şimdi 10 patentim var diyen adam ortalama 100keuro sadece patent masrafı mı yapmış oluyor?

duyurukullanıcısı

öncelikle uluslararası patent diye bir şey yok.

pct başvurusu var, maliyeti 100 usd. Türkiye'de yerleşik isen, gerisini Tübitak ödüyor. İki buçuk yıl sonra ülke girişi zamanı geldiği zamana kadar başka masrafı yok (yıllık ücret, araştırma vs.). Bu kısmını tamamen dijital olarak takip edebiliyorsun. 150 küsür ülkede geçerli, sayısı sürekli artıyor.

Ülke girişleri ortalama 2.5k Euro ya da dolar. Bunlar çok değişken rakamlar, ülkelere göre çok değişir.

@orpheus'un söyledikleri tamamen yanlış, son cümle hariç. dikkate almamanı öneririm.

babilfish

ya bir patentin başvurudan hakların korunmasının bittiği ana kadar maliyeti nedir?

100usd ve her ülke 2500usd mi?

duyurukullanıcısı

@babelfish fiyatlar hatalı/değişmiş olabilir ama anafikir doğrudur. net olarak yanlışlarımı düzeltirsen ve açıklarsan sevinirim ben de öğrenmiş olayım ?

ülke girişleri 2.5K euro demişsin ben de buna göre fiyat yazdım. pct sisteminde 5den fazla ülke seçersen fiyat artmıyor. yani 12.5K euro gibi ediyor.

devlet teşviklerinden zaten bahsettim. patent yazımının zorluklarına ve inceliklerine katılmıyorsan ona birşey diyemem.

onaylanmış 1 yerel patentim iot üzerine, diğeri uluslararası bir patent ve kahve makinaları üzerine, 1 tane de iş makinalarının kablosuz haberleşme ile takibi üzerine yolda. genel olarak hepsinde süreç yukarda anlattığım gibi ilerledi.

orpheus

@orpheus:

yanlışların şunlar;

- pct başvurusunun maliyeti ile ülke giriş maliyetini karıştırmışsın. arada 30 ay var. o 2500 euro maliyet 30 ay sonra ülke girişinde ödeniyor, ilk başvuru anında değil. dolayısıyla başvuru maliyeti değil.
- ülke gruplarından seçmek zorunda değilsin. mesela türkiye için hem avrupa seçip oradan giriş yapabilirsin, hem de doğrudan ülke girişi yapabilirsin. birçok ülke için bu böyle.
- "araştırmasız olarak fiyatlar değişir" tamamen yanlış. araştırmasız bir pct rejimi yok. avrupa patenti, tr patenti filan da yok. bu nereden çıktı bilmiyorum.
- "pct sisteminde 5den fazla ülke seçersen fiyat artmıyor." böyle bir şey de yok. 156 ülke var, 156 ülke seçersen 156 ülkeye de giriş için teker teker ücret ödersin.

istersen teker teker mevzuat referansı da veririm ama buraya destan yazmayayım şimdi durduk yere.

-patent yazmanın zorluğu şahsi fikrin olduğu için yanlış diyemiyorum. ben şu ana kadar 1000'den fazla patent yazdım, birçoğu yurtdışı çıkışlar yaptı, büyük firmaları da temsil ettim. şimdi de avrupa patent vekili olma yolundayım. o yüzden bana kolay geliyor olabilir.

bu arada, buluşlarından ötürü tebrik ederim, dilerim devamı gelir ve karşılığını alırsın. başarılarının devamını dilerim.

babilfish

@ duyurukullanıcısı:

"ya bir patentin başvurudan hakların korunmasının bittiği ana kadar maliyeti nedir?"

onu tam olarak söylemek mümkün değil. bir sürü patent başvuru tipi olduğu, her birinin ayrı masrafları olduğu için meşakkatli bir hesap. bunlar sadece başvuru ücretleri, daha bunun inceleme ücreti var, belge ücreti var, yıllık ücreti var, ofis doğrudan kabul etmezse cevap yazım ücretleri var, vekil ücretleri var, var da var...

babilfish
1

mobil görünümden çık