Merhaba, arkadaşım yabancı ve maaş bankası yurtdışında. Türkiye'ye geldiğinde bankamatik ile mi yoksa getirdiği euro'ları TL'ye çevirerek mi alışveriş yapması daha mantıklı veya bildiğiniz başka bir yöntem var mı? :) Kesintiler açısından soruyorum. Teşekkürler




 

Ben bankamatik kullandım hep. Alış satış arasında biraz fark oluyor tabi ama minimum fark, bikaç cent oynuyor küçük harcamalarda.

mirafiori

wise ile parayi tr'deki bir hesaba tl gönderebilir veya wise kredi kartı alıp onun üstünden tl yapabilir.

elvan abeyiylegezse

eurolari tl ye cevirsin, nakit gibisi yok.

taurina

Bankasına göre değişir. Bazı ülkelerde yurtdışı harcamalardan ciddi fark alıyor bankalar. Eğer öyle bir durum varsa nakit bulundurmak daha mantıklı olabilir.

salihdt

Birinci seçenekte bankanın insafına kalmış, kurdan fena geçirebilirler, bir başka sıkıntı ise (özellikle ABD kartlarında çok gördüm bunu) TL ile çekilen miktarı önce USD olarak algılayıp çekmesi, sonradan provizyonu TL'ye çevirmesi. Dolayısıyla Türkiye'den 100bin liralık bir alışveriş yapmak için hesabında 5 bin dolar olması yetecekken 100 bin dolar olması gerekir saçma şekilde. Çok uzattım özet geçmek gerekirse nakit parayla gelmek daha sağlıklı olacaktir.

uvcray

Bankamatik degil, komisyonsuz bir kredi karti ve nakit

kuehles blondes
1

mobil görünümden çık