Roman olur, kurgu olur, psikolojik olur, felsefe olabilir... felsefe istiyorum aslında ama çok zayıfım ve hiç güvenmiyorum bu konuda kendime, derseniz ama bunu al oku, olabilir.
Teşekkürler.
edit: feminizm okuması da yapmak istiyorum tavsiyeniz varsa.
kitaplığıma milisaniyelik bakış attım ve ilk gözüme çarpan favorimi öneriyorum: sonsuzluğun sonu-isaac asimov
vakıf serisi harikadır
en son çok sevdiğim kitap bıçkın ve ağlak. can kozanoğlu müthiş bir adam mirgün cabas ile tüm türkiyeyi geçmişi ve bugünü ile değerlendiriyorlar. Siyaset sosyal yaşam vs ülke hakkında güzel bir kitap.
şarap koyusu'nu okudum. Şaraplar ile ilgileniyorsanız harika kaynak ancak çok fazla terminoloji var.
Vakıf serisi diyenlere<3
Ancak bilimkurgu olduğunu hatırlatmak isterim
Puslu Kıtalar Atlası diyorum ben, dili başta biraz ağır gelse de 20-30 sayfa sonra alışıyorsun. Aynı şekilde Saatleri Ayarlama Enstitüsü de ideal. İkisi de kurgu, psikoloji ve felsefe içerikli romanlar.
Onun haricinde felsefe demişken, ben anti natalizm konusunda biraz araştırma yapmış ve Pat Benatar - Keşke Hiç Olmasaydık isimli kitabı okumuştum. İlgini çekerse kesinlikle öneririm.
Edit: Bir arkadaş uyardı, benim önerdiğim kitabın yazarı David Benatar idi; Pat Benatar yazmışım, şarkıcı o halbuki lol
cehenneme övgü-gündüz vassaf
oku hayata bakışın değişsin. :)
eğer okumadıysanız;
-saatleri ayarlama enstitüsü.
-martin eden
ikisi de bende defalarca okuma/dinleme isteği uyandıran kitaplar. tanpınar'ın yeri tabii ki apayrı.
Şu anda R.A. Salvatore'nin Drizzt Efsanesi diye bir serisini okuyorum. Uzun soluklu arayışınızı karşılar diye düşünüyorum. Şu anda 5. kitabındayım.
mary doria russell-serçe
Şeffaflık toplumu - Byung Chul Han
Ben bunu okuduktan sonra yazarın 4 ayrı kitabını daha aldım. Yorgunluk toplumu, kitabı büyük oranda çevirmenden kaynaklı pek iyi değildi. Ama Eros'un ıstırabı zevk alarak okuduğum yazarın 2.kitabi oldu. Sırada kapitalizim ve ölüm dörtlüsü kitabı var, henüz başlarında olduğum için pek bir şey diyemiyorum.
Felsefe kategorisinde, geçenlerde okuduğum "Dünya Neden Var"ı tavsiye edebilirim. Kitabın yazarı Jim Holt, farklı görüşlerden bilim insanlarıyla ve felsefecilerle buluşup "neden hiçlik yerine bir şeyler var" sorusu üstüne mülakatlar gerçekleştiriyor. Esprili, akıcı, merak uyandıran bir kitap. İlgi duyduğunuz bir konuysa listenize ekleyin bence.