Yine bir %25ten fazla zam isteyen ev sahibi durumuyla karşı karşıyayız.

Mevcut kiram çok düşük olduğu ve taşınmakla uğraşmak istemediğim için orta yol bulma konusunda anlaştık. Şubat'a kadar %50 sonra %75 yapacağız. Ama sonradan ev sahibinin şubata kadarki sürede eksik yatırdılar gibi bişey dememesi için kontratı yeniden imzalayıp açık açık madde mi yazmak lazım? Bir öncekinde tüfe oranında artış olduğu için sözleşme değişmedi. Şimdiki durumda yasanın üstünde yapmış olmam ilerisi için bana ayrı bir bağlayıcılık getirir mi, eğer yeni tutar üzerinden yeni sözleşme imzalarsam?

Ya da bunu lehime çevirip sıfırdan sözleşme gibi yapsak, böylece 5 yıl sonra rayiç bedel vs konularında bi avantaj elde etmiş olur muyum?

 

Sıfırdan sözleşme yaparsanız tahliye taahhüdü imzalamadan yapın. Normalde kira artış oranı yüzde 25 bu yila özel. Yani eksik yatirdiginizi iddia edemez yarın bir gün yargilama gerekirse ben yasal orandan zam yaptım deyip geçersiniz, tabi yazılı olarak anlasmadiysaniz yüzde 50&75 hakkında

sanguine

yasal oran üzerinden zamlı ödemek ileride sorun çıkarır mı onu hukukçu bir arkadaş cevaplasın, ben uzmanlık alanımda yanıt vermeye geldim.

bence aile bireylerinden birinin (anne baba) üzerine yeni sözleşme yapıp siz de kefil olun. ev sahibine de yasal oranın üzerinde sözleşme yaparsak sorun çıkabilir başımıza bela alırız vs süslersiniz durumu. kimse kıllanmaz böyle bir durumda. böylece beş sene sonraki rayiç bedel vs konularını garanti altına almış olursunuz. iyi günler.

coldegezenkutupayisi
1

mobil görünümden çık