emdr terapisi alıyorum ama çalıştığımız konular ile ilgili hissettiğim duygularda hiçbir değişiklik olmadı. psikolog elini bir sağa bir sola götürüp benim onun elini takip etmemi söylüyor sonra da çalıştığımız konu ile ilgili aklıma ne geldiğini soruyor.
emdr'de amaç geçmişte bizi etkileyen olaylara karşı artık daha duyarsız olmamızı sağlamak değil mi? bende hiçbir değişiklik olmadı.
açıkçası bu terapinin bendeki etkinliği konusunda umutsuzluğa düştüm. daha fazla zaman ve para harcamak istemiyorum. sizin tecrübeleriniz nelerdir? psikolog mu iyi terapi yapamıyor yoksa bu terapi mi bende çalışmıyor bir cevap bulmaya çalışıyorum. sizin terapistiniz de mi bu şekilde terapi yapıyor, siz nasıl sonuçlar aldınız, etkisini gördüyseniz bu etkiyi terapiden ne kadar sonra gördünüz?


 

emdr seansı iyi geçtiğinde çalıştığınız travmaya karşı duyarsızlaşmanız bekleniyor. bunu seans içinde anlamaya başlarsınız. zaten çalıştığınız travmaya karşı tepkileriniz değişmiyorsa emdr yöntemi değişebilir (göz hareketi yerine dokunarak ya da sesle uyarma) ya da emdr'den de vazgeçilebilir. emdr çalıştığınız anı da doğru seçilmemiş olabilir

master of ceremonies

Seans içinde anlamaya başlarsınız +1

master of ceremonies

Benim psikologum diyafram nefesi ile birlikte kendi ellerimle tapping denilen dokunma duyusu ile yaptırmıştı, gözlerimi kapatıyordum ve daha rahat meditatif moda giriyordum. Diyafram nefesi de bebekken aldığımız nefesmiş ve ilk 6 yaş dönemindeki beyinsel kodlamaya daha etkili ulaşmak içinmiş öyle bir şeyler anlatmıştı. Ama zaten ben çok kolay kendimi izole edebilen bir yapıya sahibim belki bunun da etkisi olabilir bilmiyorum herkeste aynı etki veremeyebileceğini baştan söylemişti. Hatti bu yöntemle tetiklenme anlarında sakin moda geçmeyi de öğretmişti göz hareketleri ile yapsam ben de çok izole hissedemezdim, bence uygulanan teknik önemli. Rahatlama hissi aynı gün ve seansta oldu bende pekiştirme için de kendi kendime birkaç sefer daha yapabileceğimi söylemişti. Bende kalıcı etkisi oldu.

Ekleme: bu arada bende kötü olayların çağrıştırdığı şeyleri duyarsızlaştırma seansında yapmadı öncesinde yaptı, iyi şeyleri de öncesinde başka seansta yaptı. Kötü olayları çağrıştırdığı o dönemler depresif geçiyor zaten tetikleniyorsun çünkü. Ama sonrasında zihninde hatırladığın bu bağlantılı kötü şeyleri duyarsızlaştırma seansında yeniden kodluyor bir nevi, o seansta da kötü olayların gidişatını değiştirir gibi iyi anı ile alternatif senaryo öğretmişti.Unutmuyorsun ama düşünme yöntemin değişiyor ( bazı kişilerde unutma ve kafa karışıklığı oluyormuş). Emdr uygulaması için sanırım emdr derneği gibi bir psikolog derneği var, psikoloğunun adının orada kayıtlı olup olmadığını kontrol et bence çünkü doğru yapılmazsa riskleri var. Bana uygulama öncesinde araştır istersen demişti ben araştırmamıştım güvenip.

titanic kemancısı
1

mobil görünümden çık