2016 öncesi ehliyetimi yenilemek için dün akşam tesadüfen boş bir randevu buldum. Ödemeleri vs yaptım ve sağlık belgesi için e-devlet üzerinden belgeyi doldurup çıktısını alıp gittim. Ancak bu belgeyi aile hekimine onaylatmak gerekiyormuş ve ben hiç bir yerde bu bilgiye denk gelmedim, neyse aile hekimine gittim ancak o da gözlük kullandığım için önce göz muayenesi olmam gerektiğini söyledi (ehliyetimde de gözlük kullandığım yazıyor zaten) ve boş bir form verip göz muayenesini yapacak doktorun doldurması gerektiğini söyledi. Neyse asıl soru ödediğim para yanar mı, daha sonra tekrar bu miktarı ödemeden nüfus müdürlüğüne gidip işlemlerimi yapabilir miyim? diğer soru neden tekrar göz muayenesi olmak zorundayım zaten ehliyetimde gözlük kullandığım yazıyor.




 

Para yanmaz. Göz doktoruna da görme problemi sürüşe engel olacak kadar ileri gitmiş mi diye görmek için sevk ediyor, normal yani. Göz doktoruna gidip sürücü olur raporu aldıktan sonra tekrar aile hekimine gidip ondan da sürücü olur raporu alıp ehliyeti yenileyeceksiniz.

orient blue

Yav keşke duyuruya sorsaydın yani son derece bilindik şeyleri bilmiyormuşsun. Yıl sonuna kadar gidersen paran yanmaz.

elorelia

aile hekimi de işi yokuşa sürmüş. benim gittiğim aile hekimi iki dakika harfleri okutup tamamdır diye mevzuyu kapattı. not: gözlüklüyüm, eski ehliyette de yazıyor.

lazpalle
1

mobil görünümden çık