amacım usa üzerinden her ay düzenli usd almak ve western union, wise veya transfergo gibi yöntemler söz konusu değil artık. zira 3 gündür wise parama çökmüş durumda. paranın kaynağını istiyorlar fakat paranın kaynağı olan kişinin banka dökümlerini gönderdiğim halde oyalıyorlar. binance üzerinden usdt alsam bunu liraya çevirip banka hesabıma transfer etsem vergi kesintisi oluyor mu? bunun dışında otomatik vergi kesintileri söz konusu mu? demek istediğim transfer etmeden önce onayıma sunulmuş şekilde şu kadar vergi kesilecektir onaylıyor musunuz gibi gibi..




 

otomatik vergi kesintisi diye bir olay yok. bankana alıyorsun parayı, sonrasında vergisini kendin beyan etmen gerekiyor. beyan etmezsen de işlem başına vergi cezası ödeme ve sonra vergiyi de faiziyle ödeme riskin var. ayrıca parayı çektiğin banka da kaynağı belli değil deyip problem yaratabilir.

roket adam

kriptoya tanımlanmış bir vergi yok. Normal kazancı da normal şekilde bildirmek lazım diye biliyorum.

Fakat birikmiş döviz varsa, FTX borsası üzerinden yurtdışından getirip %1 (birkaç güne %2 olacak) vergi ile legalleştiriyorlar. Kaynağını sormayacak sözde devlet. Sürekli yapılmaz ama bence. Trbinance'ten TL çekince olmaz ama bu.
www.resmigazete.gov.tr
bitcointalk.org

nhk ni youkosu

Hayır, otomatik bi vergi kesilmesi durumu yok.

Ama (bkz: varlık barışı) +1. Ben böyle soktum yurtdışındaki paramı tr'ye, kafam rahat şimdilik.

plutongezegendegilmi
1

mobil görünümden çık