Sırbistan ve Ukrayna'ya gidildi. Ekim ayında sıradaki ülke hangisi olabilir?




 

Karadağ, Arnavutluk, Japonya veya Şeyseller

mirafiori

meksika (e vize ama ücretsiz)
azerbaycan
kktc

roket adam

Azerbaycan

beemaker

Covid'den beri Japonya bütün ülkelerden vize istiyor ve aslında gayrıresmi olarak girişlere kapalı. Şu an için Japonya'ya sadece Japon turizm firmalarından alınan uçak-otel paket turlarıyla gidiliyor. Ekim ayında Japonya'nın açılışı olacak mı belli değil, rehber zorunluluğu yeni kalktı. Meksika ise Amerika'ya kaçak girişler yüzünden sıkıntı çıkartıyor. Normal yoldan vize almak daha iyi.

Vizesiz ülke olarak Tayland, Filipinler, Singapur, Malezya ve Endonezya da var. Gerçi Endonezya da en son Japonya gibi vizeyi geri koymuştu, en son kapıdan vize alınıyor diye duymuştum ama detayı konsolosluktan almak en mantıklısı olur.

Daha yakın yer olarak Bosna, Kosova, Makedonya, Moldova, Tunus ve Ürdün olabilir. Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan da vizesiz ama oralar o mevsimde fazla soğuk olabilir. Yoksa Kırgızistan'a gittim, güzeldi. Issık-kul gölü özellikle. Yaz için tüyo say.

d max

Urdun kesinlikle. Petra’yi gorun; kizil deniz’de yuzun, wadi rum’da bir gece kalin. Ekim ayinda cok iyi olur hava diye dusunuyorum orda.

nefertarii

Karadağ harika bir yer

but that was just a dream

Uzak doğu'yu bilmiyorum da yakın bir yer arıyorsanız Karadağ öneririm.

axl

Ürdün, gürcistan, özbekistan

kuehles blondes
1

mobil görünümden çık