Geçen sene İstanbul Üniversitesi'ne yüksek lisans için başvurmuştum. Üniversitenin kendi ingilizce sınavına girip iyi bir puan da almıştım ama yüksek lisansa kabul edilmedim. Bu sene aynı bölüme tekrar başvurmayı planlıyorum. Soracağım şudur ki geçen seneki dil sınavım geçerli olur mu? Yoksa tekrar sınava girmem mi gerekir?




 

boğaziçi yüksek lisans programları için yapılan ing sınavı 2 sene geçerli oluyordu. belki ücretli olduğundandır. sizin girdiğiniz sınav da ücretli miydi acaba? öğrenci işlerini arayıp bilgi alabilirsiniz

sttc

okullar genelde kendi sınavlarına 2 yıl geçerlilik tanıyorlar. Yine de yabancı diller bölümüne telefon açıp sormanı tavsiye ederim.

kleonis

yalnız istanbul üniversitesinde acayip torpil falan olabiliyor.. ingiliz dili ve edebiyatında puanlara bakın, 4 tane ales;94 diploma ort; 95 ingilizce; 98 adam var 4 ü de girememiş.. neden?? çünkü 4 ününde mülakatına 10 verilmiş.. yine ingilizce iktisat da girenlerin tümünün mülakatı 100, giremeyenler 50-60 da falan.. istanbul almayınca almıyor iyi araştırın..

kalim
1

mobil görünümden çık