Ben halihazırda bir kurumda yazılımcı olarak çalışıyorum. Geçen gün bir freelance iş görüşmesi teklifi geldi. İstedikleri kısaca wordpress ile bir site kurulması, sitede istenilen değişikliklerin yapılması, sitenin bakımı vs. Bunlar yapamayacağım işler değil ve anlatıldığı kadarıyla günde 1 - 2 saatimi ayırarak yapabileceğim işler. Mesai içerisinde değil sadece mesai dışı ilgilenmeyi düşünüyorum.

Benim sorum şöyle ki; freelancer bir yazılımcı olarak ne kadar ücret talep etmem gerekir ? Daha önce benzer şekilde çalışıp memnun veya pişman olan varsa tecrübeleri nasıldı ? Gerçekten aldığınız ücrete değiyor mu yoksa olmadık zamanlarda çağırıp planınızı bozdukları oldu mu ?


 

Normal işteki saatlik ücretimin 2 katını istiyorum genelde. Sonra işi yapmam kaç saat sürdüyse o kadar para istiyorum.

Ben genel olarak seviyorum freelance'i, ama benim işler WP gibi değil de daha niş işler olduğu için yüksek ücretler isteyebiliyorum. 5-10 bin liralık bir iş için uğraşmazdım. Ama bu tabi sizin maaşınıza, paraya ne kadar ihtiyacınız olduğuna göre değişir.

plutongezegendegilmi

iyi planlama sart, o isi kac saatte yapacagini iyi beirlemelisin, yoksa fazla calisitigin sure zararina olur. onun disinda istekleri cok net olmali ki isi yaptiktan sonra degisiklik talebi olmasin, ise baslamadan her detayi iyice konusun. gelistirme sirasinda mumkun oldugunca fazla review yapin, yoksa isi bitirdiginde "biz burasini farkli istiyorduk" demesinler. bu tarz islerde en buyuk problem karsi tarafin ne istedigini tam olarak bilmemesi oluyor.

emrahday
1

mobil görünümden çık