Merhaba. Kız kardeşim Hollanda'da yaşayıp çalışıyor, oradaki Hollandalı sevgilisiyle evlilik kararı almışlar. Biz henüz tanımıyoruz kendisini. Önümüzdeki günlerde müstakbel eşini ailemizle tanıştırmak için beraber Türkiye'ye geleceklermiş.

Daha önce kardeşimin hiçbir erkek arkadaşıyla tanışmışlığım olmamıştı, şimdi böylesi bir tanışma ilk olacak. Şu aşamada iki noktayı merak ediyorum;

1. Tanışma günümüzde abi olarak adama karşı nasıl bir çizgide olmam gerektiğini pek kestiremiyorum şu an. Mesafeli mi olayım, sıcakkanlı mı davranayım?

2. Kendisi 33 yaşında bir Hollandalı. Neticede farklı kültürlerden olan insanlarız. Bu türde bir olayın ilk tanışması kapsamında kendisiyle neler konuşsak, neler üzerine muhabbet edilebilir?

 

1. boyle bir deneyimim yok ama bence normal bir arkadasla tanismis gibi davranmak makul bence. ne mesafeli, ne de cok samimi.
2. hollandalilar acik fikirli insanlardir genelde. her konuda konusabilirler. yine de bence din ve siyaset meselelerine baslarda girmemek daha iyi. havadan konusmayi sever hollandalilar, havalardan konusun :) bir de hobiler, kulturel farkliliklar falan olabilir.

lemmiwinks

Mesafeli olmanı gerektirecek bir şey olduğunu düşünüyor musun? Bunun üzerine düşünerek ilerleyebilirsin.
Kardeş yaridmci olacaktır sohbet konularında. Neleri sevdiğiniz sorup neleri sevdiğini anlatabilirsin. Sohbet açılır bir şekilde

kisa

Bu adam iyi değil, bu adamla evlenme deme ihtimali olan biri değilseniz ve kız kardeşiniz de sizi dinleyip evlenmekten vazgeçecek biri değilse nasıl davrandığınızın bir önemi yok.

İyi ya da kötü bir yaklaşım göstermek zorunda değilsiniz.

dissendium

Sıcak kanlı olmak, kapsayıcı olmak en iyisi. Karşı tarafı zorlamanız, soğuk olmanız, karşı tarafta türklere karşı bir ön yargı geliştirebilir. Bu ön yargıdan da kardeşiniz dolaylı yönden etkilenir. Siz de hollanda kültürünü bu çocukla tanıyacaksınız, eğer size soğuk olursa diğer tanıdığınız hollandalıları bu pencereden görmeye başlarsınız.

Konuşacak konu ise muhabbetin akışına göre. Öyle bi ortam oluşur ki inanç meselesi bile konuşulur. ama bu konuyu konuşmamak daha iyi.

Ailesini sorabilirsiniz, kardeşleri, herkesin işi gücü vs.
Türkiyede daha önce bulunmuşmu vs.
Biraz iş dedikodusu ayarında devam edebilir.
Hobiler sorulur kesin, bu hobileri nerede icra ettiği sorulur.

Biraz enerjinizin tutmasına bağlı yani

zimbirik

kendini bir davranış yapmaya zorlama. içinden geldiği gibi, içinden adama pataküt yanaşmak gibi tuhaf şeyler gelmeyecekse tabi. doğal olarak kızkardeşinle sevgi dolu, arada didişmeli gibi bir ilişkin vardı bilemiyorum belki. eşi olacak beyle de böyle olacaktır, havadan sudan konuşmalar olacaktır baştan, sonra samimiyet artacaktır zamanla. tanımaya çalış, kendinizi de olduğunuz gibi tanıtın. kardeşinize mutluluklar.

sanemz

1 nci soruya cevaben, normal, tanıştığın kişi'nin senin üzerinde henüz bir rütbesi yok, (iyi biri, kötü biri, öyle biri, böyle biri) saygını kazanacak da bir şey yapmadı henüz, saygısızlık/düşüncesizlik/cahillik yaptığı anda tepki ver yeterli

2 nci soruya cevaben, tamamen goygoy, ne olacak bu EU'nun hali gibi konulara girmeden, esprili goygoylu muhabbet.

selam
1

mobil görünümden çık