selamlar arkadaşlar,

şirkette ağustosta işe başlayan bir çalışana yılbaşı zammı yapılması zorunlu mu? çalışan 1 yılını doldurmamış olduğu için şirket 1 yılın dolduğunda zam yaparız diyebilir mi?


 

hiçbir zam "zorunlu" değildir maaşın asgari ücretin altında kalmadığı sürece. ama şu anda çevremden gördüğüm kadarıyla "1 yılını doldurmadı zam yapmayalım" diyen şirket yok. böyle bir şirkette de çalışılmaz zaten bu enflasyon ortamında. her ay %5 eriyor alım gücümüz.

selimcigimisik

özel sektörde hiçbir zaman zam yapmak zorunlu değil. işveren istese hiç zam yapmaz. böyle bir kanun yok.

Genelleme yapmak da doğru olmaz. Kimi şirketler 1 yıl dolmadan zam yapmazken kimisi 3 ay önce başlamış çalışana zam yapar. Ancak günümüzde enflasyon çok yüksek olduğu için '1 yılını doldurmayana zam yok' kuralını hiçbir şirket kolay kolay uygulayamaz. Şirketlerin çok büyük bir bölümü zaten Temmuz ayında ara zam yaptı. Büyük bir bölümü de 3 aylık periyotlarla zam yapıyor. Bu yüzden Ocak'ta zam alır mıyım diye endişelenme bence. Çok büyük ihtimalle alırsın.

himmet dayi

benim gördüğüm bazen kasım aralık gibi başlayanlara zam yapılmıyor, ona göre de zaten teklif veriliyor. 1 kere de sene ortasında başlayan arkadaşla, sene başında zam olmayacak şeklinde anlaşan bir firma gördüm, ama daha iş görüşmeleri sırasında söylemişti o firma da. Firma eğer normal bir firma ise, ağustosta girene zam yapar.

icerden cikan adam
1

mobil görünümden çık