Koca adamım, hatta ömrüm İstanbul'da geçti ama ilk defa kısmetse Konya maçında Nef arenaya gideceğim. Anadolu yakasındayım. Kalabalıkta ezilmeden çıkışta bunalmadan dönmek için tavsiye istiyorum.

İki senaryo var duruma göre. Arabayla stad civarına bırakabilir eşim. Bu durumda vadi İstanbul civarında insem dönüşte de o civardan alsa aşırı trafiğe takılır mıyız? Ya da en optimum indi idi nereden yaparız?

Maç 8'de 7'de orada olsam yeterli midir?

Stad içinde atıştırmak istesem büfe var mı? Varsa kuyruk para üstü vs problem oluyor mu? (Kart geçiyorsa zaten sıkıntı değil) Fiyatlar absürt mü? Karışık tost 50-60 TL vermek istemiyorum.

Diğer senaryoya göre Kartal tarafından toplu ulaşımla nasıl gelir, nasıl dönerim. Bir de muhtemelen erken çıkmak istemem zaten ama rahat çıkmak için maç bittikten yarım saat sonra çıkmak mı daha mantıklı yoksa 5 dakika önce çıkmak mı daha mantıklı?

Stad kaç dakikada boşalıyor. Çevrede girişten önce seyyar satıcı var mı?

Müzeyi gezeyim desem, maç günü açık mı, tavsiye eder misiniz?

Ekstra tavsiye varsa onlara da açığım. Teşekkür ederim şimdiden.

 

Abi çok basit aslında hiç kafanda büyütmeye gerek yok. Kartaldan marmarayla yenikapıya git. Yenikapıda hacıosman metrosuna geç. Maç günleri 1 hacıosman 1 seyrantepe metrosu geçer. Seyrantepe metrosuna bin. Zaten hep Galatasaray formalı insanlar görürsün. Son durakta in ve stadyum tabelasını takip ederek stada kadar yürü. Onlarca kişi aynı anda seninle yürüyor olacak zaten.

Dönüşte de aynı tarifeyi uygulayarak geri dönersin. Evet dönüşte metro çok kalabalık olacak ama birkaç durak içinde çoğu kişi metrobüs için gayrettepe durağında ineceği için max 8-10 dk sıkışık olacaksın dönüşte.

Stadın içinde de dışında da çok sayıda yemek yiyeceğin kafe falan var. Ben genelde stadın içindeki kafelerden jambonlu sandwiç+çay alır tribündeki koltuğumda yer içerim maç önünde. Çay 15, sandviç 45 lira. Ama sandviç bayağı lezzetli ve doyurucu oluyor. Ödemeler nakit veya kartla olur. Öyle aman aman sıra olmuyor. Max birkaç dakika içinde alıyorum. Devre aralarında biraz yoğun olabiliyor.

Ekstra tavsiye imkanın varsa maçtan 1 saat önce orada olacak şekilde kendini ayarlamanı öneririm. Maç önleri de çok keyifli oluyor. Kartaldan stada 1-1,5 saatte varırsın işte.

Atkı falan almak istersen metrodan inince stada yürüyene kadar seyyar satıcılar oluyor ama ultraslan atkısı satıyorlar. Ben ultraslanı sevmediğim için fiyatını sormadım. 30-40 versen alırsın diye düşünüyorum.

Arabaya falan hiç gerek yok valla. En fazla dönüşte metrodan gayrettepe durağında inip metrobüse geçersin. Eşine de altunizadede, acıbademde falan seni almasını söyleyebilirsin.

Maçtan önce kesinlikle çıkma. Eğer kaznmışsak maç sonları da çok keyifli oluyor. Zaten taraftarın %90'ı oyuncular içeri girmeden stattan çıkmıyor.

birmilyonunvarmi

Tanıdığım biri(mazide kaldı teheyy) saat 4 gibi gider maç vaktine kadar deliler gibi içerdi. Çıkınca da metro veya taksiyle evine dönerdi, veya maç kazanıldıysa kutlamak için içmeye devam ederdi grupla. Hiçbir maçı ayık seyretmediğini söylerdi.

megalomaniac

ben seyrantepe'de oturuyorum. stada 10 dk falan. ben de kimse olmadığı için gitmiyorum maça açıkçası. eğer şartlar ve oturma düzeni uygun olursa ben de bilet alır beraber izleyebiliriz. hem çevre ve ulaşım konusunda da fikir veririm.

dokunmakalbime
1

mobil görünümden çık