İlgi ve merak etmeye bağlı tamamen. Önemsemiyor veya ilgilenmiyordur.
İnsanların yaşından ziyade o yaşa nasıl geldikleri önemli (günlük hayatta beden ve zihinsel olarak ne kadar hareketli oldukları vesaire). Babaannem 83 yaşında ve cayır cayır telefon, tablet kullanır, bankadan QR kodla para çeker. 60 yaşındaki anneminse her şeyi öğrenmesi çok zaman alıyor, bazı şeyleri anlıyor bazı şeyleri anlamıyor.
"Ben bunu asla anlayamam" fikri ile yaklaşanlar öyle olabiliyor.
Bi de tabi o yaşa kadar hiç bi arayüz kullanılmamışsa kafada onu oturtmak da zor olabilir. 40 yaşından genç herkes çocukluğundan beri bi çeşit bilgisayar ile büyüdüğü için anlaşılmamasını anlamıyor olabiliriz.
önyargı
1998de babama nokia'yi ogretememistim simdi android telefonu benden daha verimli kullaniyor. Yas 66
daha tv kumandasını öğretemediklerimiz var.
www.instagram.com Şu sayfayı takip eder misiniz? Sabırlı olun. Çocukların önüne geometrik şeyler koyarız da üçgeni üçgenin içine geçirmelerini bekleriz ya. Ama olmaz. Ama zihni bilinci zekası ok ama bazı algıları kapanıyor.
Aslında önyargı değil. Çok hevesli ve sürekli kullanmaya çalışıyor, YouTube’dan ilgi alanlarıyla ilgili videolar arayıp izliyor hep. Hatta Türkiye’de ilk bilgisayarı kullananlardan olduğu için arada havasını da atar, ben bunların temelini biliyorum der :)
Ama maalesef yıllardır algısında bir problem var. Mesela ekranda kocaman TAMAM yazıyor, tamam tuşuna basacaksın diyorum, otuz saniye onu arıyor. Kendisi trafikte sorunsuz araç kullanıyor, yıllardır kurumlarda yöneticilik yaptı ve bu yıl son çalışma senesi, çok ince detayları görüp işini güzel yürütüyor ama konu teknolojiye geldiğinde durum bu.