Profesyonel değilim, ev işleri icin onerebileceginiz, özellikle kullandığınız bir matkap var mıdır?
Ben ne için kullanacağım? mobilya monte-demonte ederken kullanacağım, ufak tefek TV ünitesi asmak, kornişi sabitlemek için duvar delmek gibi işleri yapacağım vs.

Alışveriş sitelerine giriyorum, 300-500 bandında sarı siyah renkte alman markası havası verilmiş bir sürü ürün çıkıyor. Bakıyorum puanları yüksek, yorumlarını okuyorum, uçları adi ilk çalışmada kırılıyor diyorlar, üstünde yazan volt değeri yalan diyorlar, sarjli darbeli bir üründe yorumların yarısı darbe özelliğini överken yarısı matkapta darbe özelliğinin olmadığını söylüyor falan.
Ne yapmalı önerisi olan var mı, şu markanın şu modeli işini görür çok arama diyebileceğiniz bir ürün var mı kullandığınız. Bu paraya dünyaları kurtarmasını beklemiyorum zaten ama ihtiyacımı karşılayacak şeyleri de yapsın istiyorum en azından.
Puanı yüksek olan, çift akulu ürünlerden uygun bi tanesini alıp, kaliteli uclarla mi desteklemek daha mantıklıdır mesela.

Fikir verirseniz sevinirim.
Direkt ürün linki atabilirseniz, ya da model marka yazabilirseniz de güzel olur.

 

Bi 6 ay önce araştırmıştım. Uzun ömürlü olsun denirse kömürsüz motorlu matkap tavsiye ediliyor ve bunlar 1100-1200 liradan başlıyor. 1000 tl altı tüm matkaplar aşağı yukarı aynı kalitede.

sttc

Böyle bir amatör kullanımda şarjlı pek de mantıklı değil. Çünkü kullanılsa da kullanılmasa da pillerin belirli bir ömrü var, ömrü bitince çöp maalesef.

Profosyonel insanlar için şarjlı çalışmak büyük avantaj, ama senede bir iki kere lazım olacak ev kullanıcısı için pek mantıklı değil. Ev için en ideali çok kaba ve büyük olmayan bir elektrikli matkap bana göre.

John Bloor

az kullanım için şarjlı mantıklı değil.

şu anda piyasayı bilmiyorum ancak en yüksek kalite olmasa da einhell ürünleri gayet iş görüyor.

sanal uyku

Black Decker BEH710 710 W var bende bugüne kadar işimi rahatlıkla gördü. şarjlı ürünleri bende tavsiye etmiyorum.

elvan abeyiylegezse

Arkadaşların dediği gibi kablolu olanlar uzun ömürlülük açısından daha iyi fakat kablolu ürünleri oldum olası sevmemişimdir. Öyle ki kablosuz elektriklik süpürgeler ve servis ağı türkiyeye gelir gelmez alanlardanım.

Matkap ile de sürekli dar yerlere girilebiliyor. Kabloyla uğraşmak istemem. Ben de ev işleri için kullanıyorum. 2 senedir o dediğiniz sarı siyah sturdy marka bir matkap var elimde. Bütün işlerimi görüyor. Darbeli darbesiz gibi 3 modu var. O 3 modun tam farklarını anlamasam da sezgisel olarak o an işimi görecek ayarı deneyerek buluyorum. Şarjı baya gidiyor 4 kapaklı bir dolabı tek batarya ile montalamıştım. Hala daha vardı içinde.

Parça kalitesi evet pek iyi değil ama çantanın için bir sürü aparat, 2 batarya ve matkap çıkıyor. Ev işlerini görüyor. Bataryaya bişey olmadı henüz ama olursa 1 tane batarya alınır ne olacak? ben 200 liraya almıştım. Şu an 400 olmuş. Yine uygun bence.

ananiyimioguz

Ben de kabloyu sevmiyorum. O kabloyu prize takmak için illa ki uzatma kablosu da kullanmak gerekiyor çoğu zaman. Balkonda bahçede bi şey yapmak istesen uğraş dur. Pratiklikten uzak oluyor öyle olunca da. Kablolu almazsan da sizin dedikleriniz geçerli oluyor, ömrü az, gücü yetersiz oluyor vs.

Sadece kaliteli bi vidalama aleti alayim diyorum, onların da işlevi sınırlı, bu sefer de basit delme vb şeyler için bir ihtiyaç daha doğmuş oluyor.
Sanırım bu sorunlarin hepsi ekonomide düğümleniyor:)

Basit bi şey alip geçeceğim sanırım.

Cevap yazıp, fikir veren herkese teşekkürler.

Yazan olursa okumaya devam ediyorum hala.

aksiyom
1

mobil görünümden çık