Artemis elektrikli şofben var evde ama doğalgazdan ötürü kullanılmıyor, elektrik bağlantısı kesilmemiş ama su bağlantısı yok. Eve her gelen misafire şofbene dokunma diyorum amabizimkiler gelince dokunmuş gibi geliyor. Işığı da yanmıyor. Hangi yöne çevirsem ışıksız. Şimdi su olmayınca 1-2-3 gibi derecelere gelse sorun olur mu? Görseli ekliyorum. Şimdi sivri ucu mu yuvarlak ucu mu 0’a gelmeli?




 

su olmadan açılırsa sorun oluyor zaten. su olsa o ısıttığı su soğutuyor cihazı, aşırı ısınmasını engelliyor. güvenlik önlemi vs. var mıdır nasıl bi cihaz bilmiyorum tabi.

ama bu cihazlar zaten yüksek akım çektiğinden genelde kendine ayrı bi sigortası ve hattı olur, başka bir prizle paylaşımlı değilse sigorta kutusundan bak bununkini kapat geç işte... ben panoyu yenilerken direkt boşta bıraktım şofben için olan hattı mesela bağlı bile değil.

belki susuz açtığından iç direnci arttı daha fazla akım çekti ve sigorta attı farkında değilsin belki cihaz yandı bozuk ondan çalışmıyor vs. bunlar da ihtimal. ışığı yanmıyor dediğine göre şuan çalışmıyor olma ihtimali de var. genelde sivri uç gösterge oluyor. sıfıra gelmesi gereken taraf o olmalı. yani örnek görselde 3. seviyede cihaz.

konetsu

Bu cihazlar su girmeden çalışmaz. Siz anahtarı kaça alırsanız alın, o esnada cihaza elektrik vermiyor anahtar.

Suyu açtığımızda su girişinde bir mekanik siviç var, suyun basıncı ile bu siviç devreyi açıyor ve elektrik rezistansa ulaşıyor.

John Bloor
1

mobil görünümden çık