Not olarak düşeyim, İngilizcenin öneminin farkındayız, öğrenmek zorunda olduğunu biliyor. Ancak eğitim iyi değilse başka yollar da düşünebiliriz.
yıldız tekniğin başka bir bölümü mezunuyum. hazırlığı atlamak oldukça kolay, yani bir odtü gibi değil. hazırlık okuyanlara göre verilen ingilizce eğitimi pek iyi değil. bölümün %30 ingilizce olması demek alacağı toplam kredi sayısının en az %30'unun ingilizce derslerden oluşması demek oluyor.
soruyu anlamamışım pardon, dersin işlenme dili hocasına bağlı olabilir. sınavlar kesin ingilizce oluyor da, bizim bölümde hep ingilizce anlatılıyordu dersler örneğin. kaynaklar da aynı şekilde ingilizceydi.
Hazırlıkta bir şeyler öğrenebilir mi?
Bir şey öğrenmek isteyen insan her yerde öğrenir. Belediyenin kursunda bile öğrenir. Eğitim için ABD'ye gitmeyecekse iyi mi kötü mü diye düşünmesin bence. Sonuçta üniversite. Ders verenler bunun eğitimini almış insanlar. Daha nereye gidebilir.
Ben de makine mühendisliği mezunuyum farklı bir üniversiteden. İngilizce olan dersler gerçekten İngilizce anlatılıyor. Sınavlar da İngilizce oluyor. Hoca bazen önemli şeyleri kimse kaçırmasın diye Türkçe anlatabilir. Bu da yanlış bir şey değil.
Alanıyla ilgili 1 tane bile kelime öğrense onun için kâr.
Başka bir üniversiteden %30 ingilizce makine mezunuyum.
Bazı dersler ingilizce oluyor müfredatta kitabıda sınavıda ingilizce olup hoca ingilizce anlatıyor türkçe açıklamalarda gerektiğinde yapılıyor tabi bazı hocalar anlatacağı fıkrayı dahi ingilizce anlatıyordu.
Sadece dil olarakta bakmamak lazım zor bir konudur türkçe anlatsa bile derste anlayabileceğin dersler oluyor.
Hazırlık sınavının zor olacağını sanmıyorum ama geçip bitirmesi daha iyi olabilir senesi uzarsa bari hazırlık okumayıp oradan telafi edebilir.
Work and travel , erasmus , dil eğitimi için yurt dışı imkan varsa böyle değerlendirebilir
merhabalar, ben ytü değil boğaziçi mezunuyum bizde dersler hep ingilizce olsa da arada işte türkçe kaçamaklar oluyor ama bütün sınavlar ingilizceydi tabi.
ytünün ingilizcesi epey soft, dedikleri gibi bir odtü değil. itüde de mesela şöyle bir şey vardı sene başında bir sınav var onu geçmesi zorken (hazırlık atlama), hazirandaki sınavı öyle yapıyorlardı ki herkes geçiyordu. boğaziçinin sistemi biraz karmaşık.
sadede gelirsek, ytü %30 ingilizce bölümleri benim gördüğüm duyduğum kadarıyla genelde matematik, fizik, kimya gibi zaten işlem yoğunluklu, sizden öyle essay, paper istemeyen, öyle kasıntı mühendislik derslerinden olmayan derslerde oluyor. hele derste yabancı öğrenci yoksa öyle sanıyorum ki dersler orada tamamen türkçe işlenir, sınavlar da zaten belli kalıplarla oluyor. son olarak ytü uzun zamandır işin milliyetçilik zamanında, oktay sinanoğlu da buna dahildir, yani çok kalifiye bir ingilizce eğitim alacağını sanmıyorum, bir şekilde hazırlığı atlasın yani. atlamasa da canı sağolsun kafa dinler okuldan bağımsız geliştirir, internette bi ton kaynak var, eskisi gibi değil.
1-Hazırlığı geçebiliyorsa geçsin(vakit kaybına gerek yok)
2- %30 programinda belli kredide İngilizce ders alması gerekiyor. Dersler İngilizce veriliyor. İngilizce ders verme yeterliliğine sahip hocalar veriyor bu dersleri.
Fakat öğrencilerin pek verim aldığını düşünmüyorum ben. Ders ing olmasına rağmen Türkçe notlardan çalışıp sınavlara hazırlanıyorlar. Sınavda da burada ne diyor hocam diye sorup duruyorlar. Temel İngilizce ve temel teknik terimleri bile soruyorlar. Bu sebeple %30 ing nin bir anlamının olmadığını düşünüyorum.
İlk yillar oturup çalışsın ortalamasını yapabileceği kadar yükseltip erasmus ile 1 yıl yurt dışında okusun.
Orada çok güzel öğrenir İngilizceyi .
İçeriden verdim size bu bilgileri;)