
Elektroşok değil de, tiz sesle frekans çıkarıyor, normal insan kulağı duymuyor ama köpekler duyup rahatsız olur düşüncesiyle kullanılıyor. İşe yarayıp yaramadığını ben de merak ediyorum.


İnsan kulağının duymadığı ama kedileri ve köpekleri rahatsız edip kaçırdığı iddia edilen bir cihaz.
10 köpekte denedik. Biri uyurken kafayı kaldırıp o ses nerden geliyor der gibi baktı ve tekrar uyudu.
Biri uzaklaştı ama kendiliğinden mi gitti, sesten mi rahatsız oldu, bilemedik.
Biri yerinden sıçrayıp dörtnala kaçtı.
Diğerleri hiç oralı olmadı.


cihazlar her köpekte işe yaramıyor.
çok defa köpek saldırısına uğramış biri olarak önerim kesinlikle kaçmayın.
kollarınızı havaya kaldırıp kendinizi büyük gösterin ve yüksek sesle onları bastırmaya çalışın. bir nevi üstünlük gösterisi yapmanız lazım. varsa sopa falan göstermek, araya bisiklet vs. gibi bir şeyi perdelemek için iyi bir yöntem.
tabi bu yazdıklarım sokak köpekleri için geçerli. pitbull gibilerle ne yapılır ben de bilmiyorum, gözünü falan oyarım herhalde.


1. Ayetel kürsi ezberleyin okuyarak geçin
2. Korkmamaya çalışın, hani korkanların kokusunu alıp üzerine gidermiş ya o yüzden korkusuz davranmak lazım
3. Mümkünse sopa gibi bir şeyden destek almak
4. Kararlı, cesur, hepinizi haklarım duruşuyla üstün gelmek, yukarda da yazılmış zaten. Bir ikisine kendinizi kabul ettirseniz diğerleri de artık bulaşmaz sanırım.
5. Ayetel kürsü demiş miydim önemli bu


Köpek kovucular işe yarıyor. Dazer II bunların en iyisi. Sağır köpeklerde işe yaramaz.
