Merhabalar. Halihazırda turknet vdsl kullanıcısıyım. 35 mbps'ye yakın bir hız alıyorum. Geçenlerde sitesinden ne hız alırım diye bakarken 1000 mbps fiber desteklediğini gördüm başvuru yapayım dedim.

Daireye kablo çekme işini etrafımdaki fiber kullananlara sorduğumda ekiplerin doğalgaz borularının yanından küçük delikler açarak eve kadar çıkardıklarını ve iki sorduğum kişi de bu işlemler olurken yanlışlıkla elektrik kablosunu matkapla koparıldığını söylediler. Açıkçası bu durum hem komşular açısından hem de güvenlik açısından bana aşırı garip ve sakıncalı geldi. Kabloyu dışarıdan çekip pencereden falan alma durumları var mı acaba bir bilgisi olan var mı?

Şimdiden teşekkürler.

 

Türk Telekom saha ekipleri gelip çekiyor kabloyu, yeni bir modem ve Gpon cihazı takıp gidiyorlar.

Türknet'in saha elemanları yok, alt yapı hizmeti Türk Telekomun.

Edit: Özür dilerim, 1000 mbps yazısına dikkat etmemişim, ben 100 mbit normal türk telekom fiber alt yapısı sandım.

Türk telekom alt yapısı olan fiber internet için Türknet'ten hizmet alınca, yazdıklarım geçerli.

John Bloor

@John Bloor yanlış bilgi veriyor. 1000 mbit diyorsa turknetin kendi hizmetleridir.
Kablolama bina içi kabinden yapılır. Camdan falan alma imkanı olduğunu sanmıyorum. Apartman içindeki kablo kanallarından vs geçirirler fiberi. Turknetin kendi ekipleri kısıtlı kitleye hizmet verdikleri için düzgün çalışıyorlar, çok şanslısınız gigabit internetin tadını çıkarın.

denizgonen

Türksat kablo Uydunet bağlamaya gelmişti görevliler, onlar söyledi.
Binanın dışından kablo yapmak yasakmış. Çok yasakmış. Kesinlikle yapamazlarmış.

Uzun süre ısrar ettikten sonra benden önceki kiracıdan kalan, dışarıdan hazır çekilmiş kabloya bağlamalarına ikna ettim.

michael_knight

@michael_knight yöneticisi bile olmayan apartmanda her kattan matkapla delik açmak gibi bir hata yapmak istemiyorum açıkçası :)
geldiklerinde benim de bi ısrar etmem gerekecek heralde

kornisch

@denizgonen +1

Ben de 1000 mbps fiber kullanıyorum. Bizde de tt fiber kutusu vardı onun yanına kendi fiber kutularını kurdular. Biz giriş katında oturduğumuz için tavandan silikonla tuttura tuttura getirdiler kabloyu.

Eve de aynı şekilde yerden istediğimiz yere kadar getirdiler.

chicha_v2
1

mobil görünümden çık