selamlar, depo doluydu ama arkadaşa teslim edeceğim tamamlayayım dedim 8 litre mazot aldım ibre zaten yukardaydı ama yol bilgisayarı gidilebilecek km'yi gösteriyor, fullken 1040 km falan olması gerekiyor ama 926 km'deydi benzin aldıktan sonra da aynı kaldı. sabahtan beri durum böyle yol yaptıkça da 926'dan geri sayıyor. araç corolla, normal midir bu durum.




 

özellikle yeni nesil araçlarda belli bir litrenin altında dolum olduğu zaman bilgisayar algılamıyor. O yüzden sıkıntı yok

ibb.co

janavarorion

şamandıranın ölçebildiği bir yükseklik var. bu yükseklik sonrasında depoya bir miktar daha yakıt almak mümkün. bu şamandıra yüksekliğini geçtikten sonra alınan yakıtı ölçemiyor yol bilgisayarı.

bir de fullken 1040 km olması gerekiyor gibi bir şey yok. ölçüm öncesindeki atıyorum 10km, atıyorum 30km boyuncaki ortalama yakıt tüketimi esas alınır. yani depo fullken 1040 da olabilir, 926 da olabilir. aynı mantıkla önce hızlı hızlı kullanın arabanızı, sonrasında çok uslu uslu kullanın. gidilecek mesafe artacaktır. benim arabamı fulledikten sonra uzun süre gidilecek mesafeyi aynı gösteriyor, ne zamanki şamandıra yüksekliğine geliyor, o zaman inmeye başlıyor.

co2s2
1

mobil görünümden çık