selamlar arkadaşlar,

yazılı ve karşımdakini anlama konusunda ingilizcemin yeterli düzeyde olduğunu düşünüyorum. hatta yds'de 88 aldım.

fakat iş speaking'e gelince asla konuşamıyorum, cümleye başlıyorum ama takılıyorum veya istediğim cümleleri kuramıyorum.

iş hayatımda da bu sorun olmaya başladı artık çünkü yabancı yetkililerle zoomdan görüşme yapmam gerekiyor fakat olmuyor yani.
bu speaking'i geliştirmek için önümde iki yol var gibi duruyor:

1) amerikan kültür gibi bir kursa gidip speaking dersleri alacağım. bire bir mi grupça mı olur bilmiyorum, bire bir olur herhalde.
2) armut gibi platformlardan native düzeyde ingilizce seviyesi olan öğretmen bulup onunla çalışacağım.

sizce en mantıklı olanı hangisidir?

 

2'nin seçeneği armut değil italki veya cambly olmalı..

tabudeviren

hali hazırda yabancılarla iletişim halindeysen bence ekstra bir derse gerek yok zaten gün geçtikçe iyileşir diye düşünüyorum. toplantılardan önce konuşulması muhtemelen konuları düşünüp, söyleme ihtimalin olan cümleleri çevirip bir kağıda yaz ve sesli oku bolca + iş alanınla alakalı youtube'dan ingilizce altyazılı video izle. çok geniş çaplı bir alanın yoksa zaten toplantılarda konuşulan şeyler aşağı yukarı aynı oluyor.

axl

Ben de İngilizce resmi görüşme yapmam gereken bir iş yapıyorum. Müşterilerle ilk ingilizce konuştuğumda cümlenin sonunu getiremiyordum birkaç ay sonra konuşmanın gelişmeye başladığını hissediyorsun. Önceden hatalı cümle kurmaktan çekiniyordum şuan paldır küldür hatalı cümle kurduğumu anlasam da umursamıyorum, ki bazen gerçekten mala bağlayıp saçma sapan kelimeler çıkıyor ağzımdan. Genelde anlıyorlar demek istediğimi. Özetle @ax önerilerine ek olarak bol bol hatalı da olsa konuşabileceğin biri olsa yeter.

Edit: bir de Türkçe bir kitabı İngilizce'ye çevirme olayını yapmaya çalışıyorum bu aralar. Buna ek bir klasik tavsiye olarak gün sonunda o gün yaptığın her şeyi kendi kendine ingilizce konuşarak özetlemek.

uvcray

@tabudeviren in dediklerine ek olarak HelloTalk ve Tandem de var.

d max
1

mobil görünümden çık