[q]
(3) 

role play - satış

taha1907 #1532200
merhabalar, hayatımda ilk defa bir mülakat aşaması olan role play’e katılacağım. grup halinde olmayacak. bana söylenen ilk 30 dakika sana zaman vericez ardından üstünde konuşacağız şeklinde. nasıl hazırlanmalıyım veya nelere dikkat etmeyelim ? ilgili departman satış bu arada.

firma oldukça kurumsal bir firma, tavsiyelerinize açığım


 

30 dakika uzun bir süreymiş. Büyük ihtimal birkaç tane hazır senaryoları var ve sizin performansınız konunun değişkeni olacak.

Doğaçlama en büyük silahınız olacak. Rol yaptığınızı unutmadan aman rezil ediyorum diye kendinizi kısıtlamadan akışına bırakmaya çalışın. Bu konularda insan kendisinin en büyük düşmanı oluyor, abarttım mı, salak gibi mi gözüküyorum, doğal mıyım, değil miyim, vs...

Başarılar.

reyals

En önemli şey gerilmemek olsa gerek. Herkes için böyle midir bilemem ama dogaclamanin önemli olacağı bir şeyde ayrıntılı hazırlık da gerilimi artırır gibi geliyor bana.

encokbenisevinnolur

Eczacıbaşı ile aynı süreli şekilde bir mülakata girmiştim. Dümdüz senaryo veriyorlar karşına da yine role girmiş bir HR personelini oturtuyorlar. Reyals’ın dediği gibi doğaçlama önemli, sıkıştığım noktada senaryo dışı reddedilemeyecek bir yola saptırmıştım konuyu xd

zoque
1

mobil görünümden çık