[ev]
(4) 

Evi satarken

deepness #1531866
5 yıl dolmadigi için arada oluşan kazanç için vergi ödeniyor biliyorsunuz. Yaklaşık rakam hakkinda fikir sahibi olmak için bunu belediye emlak vergisi masasına mi sorayım? Ya da tapu dairesine mi? Webde hesaplama tabloları var ama onlara güvenmedim. Teşekkürler.




 

Aldığınız tarih, satış tarihi, aldığınız fiyat ve sattığınız fiyatı girerek hesaplatabileceğiniz siteler var. Enflasyon vs. parametreleri de işin içine girince vergi çıkmayabiliyor. Bende öyle olmuştu.

Bir de şimdiye kadar ev için ödenen faiz de düşülüyor.

www.hesapkurdu.com

armagan abanuz

Armagan; bunu vergi dairesine beyanname vererek mi tespit ettireceğiz evi sattiktan sonra? Önce bir muhasebeciler mi sorayım yoksa tapu dairesine mi?

deepness

ev satışından doğan gelirinizi takip eden yılın mart ayında gelir vergisi beyannamesi ile beyan ediyorsunuz. 2022 yılında sattığınız evin satışından doğan geliri (5 yıl içinde satıldıysa tabi) 2023 mart ayında beyan ediyorsunuz yani.

e-devlet şifresiyle hazır beyan sistemine girdiğinizde hem alış tarihi ve alış fiyatını hem de satış tarihi ve satış fiyatını göreceksiniz zaten. başka bir yere beyan vermeye gerek yok.

dylancash

Ne belediye emlak vergisi masası ne de tapu idaresi anlamaz o işlerden. İyi bir mali müşavire danışmanız gerekir.

mevsimler
1

mobil görünümden çık