internetteki tüm çözüm yollarını denedim. ekranın sol üst köşesinde çıkan turuncu mikrofonu kaldıramadım. bu turuncu mikrofon göründüğünde ortam ses kaydı alındığı bilgisi mevcut. (ekran kilitliyken turuncu mikrofon. açıkken saat üzeri turuncu renk şeklinde görünüyor. ss aldım ekte resimler var.)

bunu nasıl yok ederiz?


 

bir uygulama seni dinliyor olabilir. izin verdigin uygulamalari kontrol edip izinlerini kaldirarak yok etmeyi deneyebilirsin.

lemmiwinks

@lemmiwinks gizlilik / mikrofondan bakıp hepsini kapatmış olmama rağmen böyle.

saykotek

çoğu kaynak uygulama kullanımı diyor. izinleri kapattıktan sonra telefonu da aç kapa yaptınız mı? klasik çözümler bazen işe yarayabiliyor.

lazpalle

@lazpalle kapat aç yapıyorum mikrofon kayboluyor. üç beş gün sonra alakasız bir zamanda tekrar beliriyor. bir yerde gözden kaçan bir şey var ama bulamıyorum.

saykotek

Görme engelliler için erişilebilirlikte en üstte voiceover var o açık olabilir mikrofon hep aktif oluyor o durumda diye biliyorum. O kısmı bi kontrol edebilirsiniz.

bi winston box lutfen

@bi winston onu da denemiştim. nette bununla ilgili çözüm önerileri de vardı. sonuç aynı ne yazık ki.

saykotek

eğer istanbuldaysan bir apple store'a götürsen mi acaba?

teritori

istanbul'da değilim. sadece benim başıma mı geldi bu turuncu mikrofon olayı acaba. çok acayip bir app falan da yok cihazda. herkeste olan uygulamalar.

saykotek

telefonu bi sıfırlasanız peki?

teritori
1

mobil görünümden çık