Bu cocugun dayısı bir fabrikada çalışıyormuş ve İTÜ'de çevre mühendisi olsun demiş.
Çocugun kendisi ve babası da nasılsa İTÜ en kötü çevre mühendisi olurum demekte.
Ben kendisine İTÜ olacaksa Petrol ve Dogalgaz mühendisliğini de düşün dedim, hani madem mantık itü olsun ise.
Bunun yanında bilgisayar mühendisliği ise Konya'da Teknik üniversite veya Selçuk bilgisayar geliyor.
Çocuk ya istanbul ya da Konya'da okuyacak, babası da Konya'ya taşınabilme ihtimali var.
Sizce bu çocuk ne yazsın.
Yüzde elli burslu iyi yerlere de girebilir ama babasının durumu pek yok.
İtü Çevre Mühendisliği yazılır mı?
itu gemi ve deniz (teknolojileri) mühendisliği düşünülebilir. sektör şuan çok iyi durumda.
Benim mantgım şu şekilde, itü'den mezun olunca en kötü çevre mühendisi olursun. Kaldı ki çevre mühendisi olarak ilanlar var, itü de en yüksek puanı o zaman zaten tercih edilesi olursun.
ne demezsin deniz işletme mühendisliği tamam da bu itü gemi ve deniz teknolojileri ne işe yarıyor çok bilmedigimden bir şey diyemedim.
Petrol ve Gaz mühendisliği nasıl?
taşrada bilgisayar okuyacağına itü çevre okusun kesinlikle.
@belkider, ben de bunu dedim.
Ömür boyunca itü'lü diyeceksin, selçuk bilgisayar ise tamamen sıradan bir bilgisayarcı olacaksın.
Bu arada İtü türkçe gelebilir, Marmara'da ingilizce mi okusam dediginde ise türkçe İtü seç dedimi yanlış değil bu mantık bence. sizce de bu şekilde mi.
Yazılmaz. Gidip çevre mühendisliği ilanlarına baksın. Çok ilan yok. Bilgisayar mühendisliği yazardım ben olsam. Okul değil, bölüm yazılmalı. Okul size 4 yıl verir, bölüm ise hayat boyu yapacağınız meslek kazandırır.
Öncelikle özele para yetmez falan denmesin. Borç alınır, işe başlayınca ödenir. İlla devlet olsun denmesin yani.
İkincisi çocuk ne istiyor? Bilgisayar ile çevre farklı işler. Mesela bilgisayarın geleceği parlak, okula çok takılmazlar. Sen becerebiliyor musun ona bakarlar.
Çevre için de özelde çok ilan yok. Kpss ile atanabilir ama hep 3 kuruşa çalışır, mühendisliğin anlamı olmaz.
Başka mühendislikler de düşünebilir. Çocuk ne düşünüyor?
Edit: Bu arada bölümün iş ilanları biraz ddaha mühim. İtü mezunu bir sürü işsiz var. İhtiyaç duyulan bir alanı okumak mesele. İlla ikisinden biri olacak bilgisayarı seçerdim şahsen.
Çocuk eczacılık istiyor ama kazanamıyor, ailesi çocugun egitimine malesef para ayıramayacak durumda.
Malesef bu gerçeklikte tercihler yapılıyor.
kocaeli çevre mezunuyum, tüm arkadaşlarım iyi kötü kurumsal yerlerde çalışıyor. her fabrikanın zaten çalıştırma zorunluluğu var. kesinlikle itü çevre yazsın. konya'ya falan göndermeyin adamı yazık günah.
üniversitenin ne önemi var ki günümüzde. çevre mühendisliği mi bilgisayar mühendisliği mi önü daha açık. bence bilgisayar kesinlikle. taşra maşra önemli değil. temeli alsın kendi geliştirir zaten.
Not: Çocugun ailesi istanbul'da, Konya'da olursa ailesi de taşınacak.
itu yazsin kesinlikle. sonra bolum fln da degistirir belki. konya fln direk sallasin,
bu arada eczacilik istiyor ise, anadolu da eczacilik illa tutar, hic olmuyor mu ? eczane acarim mantiginda ise, nerede okudugunun hic onemi yok. hic olmazsa cocuk istedigni alanda okumus olur.
Anadolu eczacılık 39.179 sıralamada.
Bence eczane açabilmek için de iyi maddiyat gerekiyor, %50 okuyamıyorsa eczacılık da sıkıntılı bir meslek.
Tutuyorsa İTÜ Doğalgaz müh. iyi ama bu sene teşvik geldiği için ilk 25 binden Bilgisayar, Çevre ve Doğalgaz seçenler olabilir çünkü güzel teşvik var+başka burs almalarına da engel teşkil etmiyor.
"Buna ek olarak, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarında başarı sırası ilk 25 bin arasında olup üniversitelerin Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği programlarına yerleşip kayıt olan ve yönergede belirlenen diğer şartları haiz öğrencilere TP-OTC tarafından yine 6.000 TL eğitim bursu verilecek."
eczacılık %50 kazanıyor ama %50 tutarı ailesi ödeyemez.
Deniz ulaştırma işletme mühendisliği!! Pişman olmaz. Çevre mühendisliğini, makine mühendisliğini salla. Hayatını kurtarır.
Çevre mühendisliği geleceği olan bir bölüm değil. İtü ve yıldız mezunu çevre mühendisi iki arkadaşım var çok pişmanlar. İtü'den mezun olan yurtdışında yükseklisans bitirdi geldi,asgari ücrete bile iş bulamıyor. İtü'de makine, bilgisayar, uçak mühendisliği tutsa elbette okunur denir çünkü bu bölüm mezunlarıhep birbirlerini şirketlerine alıp, birbirleriyle sıklıkla iletişim halindeler. Çevre okursa işsiz kalır. Kendini geliştiremez, önü açık bir çalışma alanı yok. Malzeme mühendisliğini de yazmasın. Onun stajı bile iyi şartlarda yapılmıyor. Petrol mühendisliği de mantıklı değil.
Eğer disiplinli bir tip ise, konya'da selçuk üniversitesinde tercih yapıp, daha sonra ilk yıl ders notlarını yüksek tutup, kurumiçi yatay geçiş yaparak eczacılığa geçebilir. Eczacılık eğitimi her üniversitede kalite açısından aynı. Diş hekimliği bile uygun olabilir yatay geçiş için eğer sıralama şartını sağlıyorsa.
Eh işte denilecek bir mühendislik bölümü yerine sağlıkla alakalı bölüm okumak daha avantajlı. Çalışma alanı sağlık alanı için daha fazla. Düzenli ders çalışsa yeterli olur.
Özel üniversitelerde burslu bölümler tutuyordur. Eğer böyle karakter olarak sosyal, girişimci bir hali varsa özel üniversitede burslu bölüm yazabilir. Kendisini geliştirip, iyi yere gelebilir. Mesela üsküdar üniversitesi endüstri mühendisliği geçen yıl 80 bin küsür ile kapatmış. Böyle girişken, çalışkan bir tip ise buradan hayatı iyi yakalayabilir.