hayvanlarda (cinsel ilişki dışında) eşcinsel davranışlar olduğu çoğu kez görüldü. ancak ben bir şeyi hâlâ anlamadım. örneğin iki erkek hayvan arasında, insanlarda olduğu gibi bir cinsel ilişki oluyor mu? oraldan ziyade anal yoldan bahsediyorum. bunun olup olmadığını gerçekten bilmiyorum. bir yandan vajinal yolda bile koordinasyonu zor sağlayan bu hayvanların anal yoldan cinsel birleşmeyi becerebilmesi imkansız geliyor ama tatmin edici bir bilgi de bulamadım.

bu konuyu araştırmış olan, bilen eden var mı?


 

zaten hayvanların eşcinselliği anal yoldan penetrasyon yoluyla oluyor. başka nasıl olacak ki?

hayvanların seksi insanlar gibi uzun sürmüyor. dakikalar hatta saatler koordinasyon, pasif tarafı ikna/domine etme vs. ile geçiyor, penetrasyon kısmı birkaç saniyede bitiyor.

sir gawain

Anal seks davranışı gözleniyor evet. Zaten hayvanların çoğu çok eşli oldukları için hayvanlar arasındaki eşcinsel ilişkiden bahsedilirken sadece eşcinsel seks davranışından bahsediliyor.

Ayrıca anal seks olmasına gerek yok ki, memeli biyolojisine göre düşünüyorsunuz. Örneğin penguenler hem tek eşli hem de memeli değil, kuş sınıfında bir canlı. Penisleri yok, haliyle cinsel ilişkilerinde anladığımız manada bir penetrasyon da yok ancak kloak yoluyla ilişkiye girdikleri gözleniyor, ayrıca ortak yavru sahiplenme davranışı gösteriyorlar.

Ancak biyolojik konuşuyorsak hayvanlar inslar diye ayırmak da bir şey ifade etmiyor zaten. İnsan da hem tek eşli hem çok eşli cinsel ve duygusal eşcinsel ilişki kurabilen bir canlı türü. Doğaüstü bir şey değil, insanın kendisi de doğal bir örnek.

akhenaten
1

mobil görünümden çık