Halihazırda ales ve yökdil puanım yüksek ama kpss puanım yok ve sınavda çok sayıda bilgi sorusu da olduğu söylendi. Ben de cebimde kalsın diye bi 70 puan almak istiyorum kpss lisansüstüden. Sizce 20 günde *dikkati dağılmayan bir insan olduğumdan saatlerce çalışabiliyorum öyle bir artım var* nasıl bir çalışma şekli ve temposuyla 70 i geçebilirim en temelden başlayarak?




 

Ales ve kpss sınav sistemleri çok farklı, ancak sizin hali hazırdaki durumunuza bağlı bir şey bu puanı alıp alamayacağınız. Yani sonuçta en önemli etken temelde ne kadar şey bildiğiniz... Yoksa kıstası ne ki bunun?

Aşağıda verdiğim linkten 2020 kpss gk gy sınavını çözüp net sayınıza bakın, eğer 60 civarında puan yapıyorsanız eksik kaldığınız konuları çalışarak 70'e de ulaşırsınız. Ancak çok daha düşük yapıyorsanız haliyle 20 günde 70e ulaşmak da zor olur. Tamamen sizle ilgili bir şey bu.

www.osym.gov.tr

akhenaten

Alınır. Zaten sallasan falan ona yakın geliyor. 70 le hiçbir şey olmaz ama

OrangeYellow

Alırsın da 70 almanın bi geçerliliği yok ki. Ha torpilin varsa belediyede işe sokarlar seni o kadar. İibf mezunlarını 95 bile kurtarmıyor

Hallegadola

Genel yetenek ve genel kültür altmışar soru sorulur.. Yarısını yaparsan 70 alırsın yani 30 gy 30 gk. Söylendiği gibi birçok alan için 70 yetmez. Ales nispeten daha kolay bir sınav. sayısal ve sözel zeka ağırlıklı.. Kpssde bilgiye yönelik çok soru var hangi derste iyisin ya da hangisinde eksiksin bilmediğim için tavsiyem 5li 10lu set halinde satılan kpss deneme sınavlarını çözmen.. Ordaki netlerine göre daha sonra birçok yayınevinin çıkardığı özet kitaplara bakabilirsin bu sürede.

jepa
1

mobil görünümden çık