3er numara miyopum lazer ameliyat düşünüyorum ancak kimileri 30 yaşından sonra yaptır numara yine büyüyor dedi, var mı gerçeklik payı?
28 yaşındayım bu arada



 

ben 18 yaşında oldum, pişman oldum. Numara yükselmesi bir yana, lazerden önce sadece miyop vardı şimdi gül gibi bir de astigmatım oldu.

mustafakesekci

1 ay once yaptirdim yas 30. Su an cok memnunum
Sadece yasa bakmak mantikli degil. son 1 yildir numaran hic buyudu mu onu takip etmek lazim.

nuevo

Bir makalede, miyopi ile ilgili şöyle bir not vardı " miyopi dış faktörlerden etkilendiği gibi genlerle aktarılan bir görme kusurudur"

Göz dokturum da bununla ilgili bir bilgi vermişti. miyopi kalıtsal bir hastalık olup , genlerde saklıdır. sizin genlerinizde 5.00 a kadar miyopi olacak kodu varsa, biz 3.00 iken ameliyat edersek, ilerleyen zamanda 2.00 daha ilerler demişti. Annemim 6.00 numara miyopisi varken , ablamda 4.5 tu. ameliyat oldu ve aradan 4 sene geçti ve şuan göz numarası 1.25 ilerledi :D

LENS candır :D

janavarorion

Numara büyüyebilir ama esas sorun göz kuruluğu olabilir. En çok bu sorun yaşanıyor.
Ayrıca ciddi riskleri var. Bunu önceden söylemiyorlar ama sana form imzalatırlar. Risksiz bir ameliyat değil.

OrangeYellow

numara yükselmesi genetikle alakalı. büyüme sürecini tamamladıktan sonra yaptırman lazım bu da bazı kişilerde 18 bazılarında 20li yaşların ortalarını bulabiliyor vs.

bu yüzden en az 2 yıl numaranın ilerlememiş olması öneriliyor zaten... birkaç yıl ilerleme yoksa sonrasında tekrar bozulma ihtimali düşük. 28 yaş sorun olmaz muhtemelen. ben 19-20 yaşlarımda yaptırdım ilerleme yok mesela hala kusursuz görüyorum. -5.50 -5.75 miyop vardı biraz da astigmat. sinan göker'e wavefront ve femtosecond(intralase/bıçaksız) ile yaptırdım.

kuruluk riski deniyor ama daha önce de birkaç kez söyledim bunu, lasik sonrası bende kuruluk azaldı! lens kullanımına bağlı kuruluk vardı ve bu tamamen ortadan kalktı.

özellikle gece görüşünde problem yaşamaman için wavefront öneririm bu arada. bir kez yapılacak operasyon ve ömür boyu kullanacağın gözlerin... tasarruf yapılacak ucuza kaçılacak bi konu değil bence. gece görüşü önemli.

önce dünya göz'e gitmiştim oradaki doktor wavefront sadece gece görüşünü etkiliyor çok gerekli değil aradaki fiyat farkına değmez gibisinden laflar etmişti sinir oldum çıktım direkt mesela. muhtemelen operasyon başı aldığı ücret aynı veya çok az fark edeceğinden adam işi kolay olsun diye böyle demiştir yoksa müşterinin parasının hesabını yapmak doktorun işi değil, normal şartlarda tam tersi hastaneye daha çok para kazandırmaya bakardı.

konetsu

Son yıllarda göz numaran değişmediyse yaptır hocam. Benim abimin 30 a kadar ilerlemeyip 30 dan sonra ilerlemişti gözlük numarası(hiç ameliyat olmadı ama). Genetik şans işi, bahtına ne çıkarsa.

filipis
1

mobil görünümden çık