MEB'e atandıktan sonra sanırım belli bir sene mecburi hizmet zorunluluğu var. Diyelim ki, x şehrine atandınız ve zorunlu hizmet süreniz dolmadan istifa ettiniz. Bunun bir yasal yaptırımı filan var mı kişiye? MEB'de öğretmen arkadaşlardan konuyla ilgili bir fikri olan varsa ve paylaşırsa ne de güzel olmaz mı?!
Not: Özelde İngilizce öğretmeniyim, hiç MEB'e atanmak gibi bir kaygım olmadı. Kulağa manyakça geliyor olabilir ama öyle işte. Neyse. En son 10 küsür yıl önce üniversiteyi bitirirken girdiğim KPSS'ye geçen yıl nasıl bir şeydi bu yahu diye öylesine girmiş bulundum. Aldığım puan atanma ihtimali olan bir puanmış meğer. Yakında yapılacak atamaya başvursam mı başvurmasam mı diye düşünürken, yav ben şimdi atansam bile, muhtemelen bunalır istifa ederim diye düşündüğüm için bu soruyu sorasım geldi. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Mebde zorunlu hizmet tayinle ilgili bir kavramdır. Zorunlu hizmet bölgelerinin dışına tayin istemek için vs. Çalışma süresiyle ilgili zorunluluk yok. Hemen istifa edebilirsin.
Özel sektörde öğretmenler marka olmamışlarsa kolay harcanıyor ve yaş ilerleyince istihdam zorlaşabilir. İmkan varsa devlet en iyi. Ama dediğim gibi hemen her istediğin şehre gidemeyebilirsin
bir de istifa versen bile ilerde tekrar dönebilme şansın oluyor. tabi bunun olması için atandığın alandan o yıl boş kadronun açılması gerekiyor diye biliyorum. ben öyle duymuştum. fırsatım olsa bu atamayı değerlendirirdim. umarım seni en mutlu eden yerde göreve başlarsın/devam edersin.
Teşekkür ederim @efruz ve @puslukitalaratlasi. Nazik temennin için ayrıca teşekkürler @puslukitalaratlasi.
istifa ederseniz, şuan hatırlamıyorum yılını, birkaç yıl boyunca kpss puanıyla tekrar meb'e başvuramıyorsunuz.