Merhaba Romalı Hukukçular,

Kdv oranı %18 olan izale-i şuyu davasında ortaklardan biri ihaleye teklif vererek satın alım yaptığında KDV'yi verilen teklif üzerinden mi öder yoksa sadece paylarını satın aldığı diğer ortakların paylarının toplamı üzerinden mi öder?

Teşekkür ediyorum şimdiden hepinize,

 

Satın aldığı paylar kadar öder.

cloudybloody

Cevabın kaynağını buraya da bırakayım:

www.gib.gov.tr

"6.1. Genel Olarak

3065 sayılı Kanunun (1/3-d) maddesine göre, cebri icra, izale-i şüyu, ipoteğin paraya çevrilmesi, tasfiye gibi nedenlerle yapılan açık artırma, pazarlık ve diğer şekillerdeki satışlar da dahil olmak üzere, müzayede mahallerinde yapılan her türlü satışlar KDV’ye tabidir. Kanunun istisna ve vergi oranlarına ilişkin hükümleri bu satışlar için de geçerlidir.

Bu satışlarda vergiyi doğuran olay, satışın yapıldığı tarihte vuku bulmaktadır. Verginin mükellefi satışları düzenleyen özel veya resmi kişi ve/veya kuruluşlar olup, 3065 sayılı Kanunun (23/d) maddesi hükmüne göre, satılan malın kesin satış bedeli KDV’nin matrahıdır. Ancak izale-i şüyu çerçevesinde yapılan satışlarda alıcının hissedarlardan biri olması halinde hissesi, bu hisse için mülkiyet devri söz konusu olmadığından matrahtan indirilir."

Jazz
1

mobil görünümden çık