Yazilim hakkında 0 bilgisi olan birine tavsiye edebileceğiniz ilgili bir hoca var mi? Amac ilgi duyan birine 4-5 yil bandinda yazilimi ogretmesi. Udemy vs istemiyoruz, etkileşim-yonlendirme şart.




 

twitter.com
yeni başladık php ile. istersen katılabilirsin. acayip sarıyor 4-5 yıl değil. giriş seviyesinde 3 aya kodlab php kitabı bitecek öyle düşün

turbo sadık

Hocam o çok zor bi iş. Yani baya para bayılman lazım. Çünkü yazılım sektöründe maaşlar yüksek, iyi bi elemanın sana vakit ayırabilmesi için çok para vermen lazım. Az para isteyen adam da hayır olsun diye yapmıyorsa kötüdür, ondan da bişey öğrenebileceğin şüpheli. O kadar parası olan adam da niye yazılım öğrensin zaten.

plutongezegendegilmi

Hocam vardir illa ki, saglun bakis açınız için fakat ben pozitif bakmayı tercih ediyorum. Belli bir miktara kadar çıkabilirim, bakalim belki buradan da öneriler gelir

sirisum

Yazılım ögrenmek için özel hocaya gerek yok. Etkileşim ve yönlendirme lüzumsuz. Yazılım ögrenmek için bir sürü online kaynak ve kurs var. Udemy ve btk akademi sayesinde ögrenip şuan çalışan arkadaşlarım var. İlla biri elimden tutsun yönlendirsin istiyorsanız. Bilge adam akademi tarafından birebir etkileşimli kurslar alabilirsiniz. Fakat ona para yetiştirebilir misiniz bilemiyorum.

akademi.bilgeadam.com

limonlu eksi

Udemyde hangi kisilerden eğitim aldiklarini sorabilir miyim? @limonlu eksi

sirisum

c ve sistem derneğini bi arayın

high hopes of the sozluk

Bu mesleğe 25 yılını vermiş birisi olarak yazıyorum, yazılım geliştirme (eski adıyla bilgisayar programcılığı) kursla, öğretmenle öğrenilmez. Yazılım geliştirmenin öğrenilmesinin en etkili ve tek geçerli yolu, bir proje üzerinde aktif olarak çalışmaya başlamaktır.

Öncelikle hangi platforma odaklanacağınızı seçmelisiniz, daha sonra o platformda size özgü çalışacak bir proje belirlemelisiniz, örneğin basit bir hesap makinası ile işe başlayıp daha sonra kişisel hesaplamalarınızı tutacak bir finans asistanı yazacağım kendime diyeceksiniz ve adım adım kodlamaya başlayacaksınız.

Eee ben hiç bir bir şey bilmiyorum ki adımları nereden bileyim dediğinizi duyar gibiyim, Google işte bu yüzden var, girilen bir sayı ile girilen 2. sayının toplamı şu dilde nasıl alınır diye sorsanız size anında yolu yordamı çıkar, temel fonksiyonlar, döngüler, if/else şartları, aritmetik ve matematiksel ifadeler vb konuları zaten basit bir kaç döküman okuyarak öğreneceksiniz başlangıçta, sonrası çorap söküğü gibi gelir.

solo

Nereden nasıl öğrenir hoca nasıl bulunur bilemem ancak alana yönlendirme kafamıza göre olmaz, olmamalı, şu alanda iyi para var hacı diye olmaz. bir şeyler öğrenip bir iki bişi yaptıktan sonra ya ben bunlarla değilde X konusuyla uğraşmak istiyorum dediğinde yapılması gereken bir şey.

biraz araba kullanmak gibi, önce bir araba kullanmayı öğrensin, sonra tır kullanıp uzun yolmu istiyor, ralli'ye mi katılacak, f1 demi yarışacak, iş makinesi mi kullanacak kişinin kendisinin bulması gerekiyor, sevmeyeceği bir alanda vakit kaybetmemesi, motivasyonunu düşürmemesi gerekiyor.

yazılıma oyun yazmak için ilgi duyanda var, google yapanda var, işimi göreyim bana yeter diyende var. istemediği bir alana yönlendirmeye çalışmak doğru değil.

senelerdir yazılımcıyım ve hep yüksek trafiği olan yerlerde çalıştım, alanımda keyif aldığım konularda bunlar, hiç oyun yazmayı düşünmedim, hiç mobil uygulama yazayım demedim, yaz deseler uğraşır debelenir yaparım bir şeyler ancak o olandaki kişilerin yaptığı gibi olmaz, o kişiler yaptığım işle dalga geçerler :) ancak bana de ki bir sistem var dakikada bir milyon kişi geliyor o zaman gözlerim parlıyor, o sorunları da mobil uygulama yapan çözemez.

hepimizin temelleri aynı ancak alanlarımızda kullandığımız çözümler farklı. eğer kişinin zaten belli bir amacı var ise (oyun yapacam, mobil yazılım yapacam, arabalara modiye yapacam, uçan araçlara uçuş bilgisayarı yapacam vs.) o zaman daha doğru yönlendirme yapılabilir.

selam
1

mobil görünümden çık