Sb. Hani paketli ürünler kötüleniyor ya koruyucu katkı maddesi var zararlı diye. Pastane ürünleri püri pak diyebilir miyiz?




 

En basitinden ovaleks kullanılıyor. Diyemeyiz.

Edit: (bkz: #127918376) burada dendiği üzere bence de ovaleks kullanımında sorun yok ama sonuç olarak pastane ürünlerinde koruyucu katkı maddesi var.

kobuzchu kiz

olmaz mı? pastane ürünlerindeki katkı çoğu üründe yok. ancak bu işi butik yapanlar daha dikkatli.

mikahakkinen

katkı var, katkı var.

"koruyucu" katı başka şey. pastane ürünlerinde koruyucu katkı olduğunu sanmıyorum. koruyucu katkı, ürünler daha uzun dayansın, daha geç bozulsun diye konuluyor. taze, hatta günlük satılan ürünlere konacağını sanmam.

ovaleks denilen şey hamur işlerinin kabarmasını sağlayan bir katkı, koruyucu özelliği yok. biskin yağı mesela. kalitesiz bir margarin. evde sana yağı ile yaptığınız poğaçaların pastane poğaçası gibi olmamasının sebebi. ama onun da koruyucu bir özelliği yok.

hazır çorbanın içindeki monosodyum glutamat da epey tartışmalı bir katkı maddesi, ama onun da koruyucu özelliği yok. adma hazır çorbanın üstüne "koruyucu katkı içermez" yazıyor, içine de msg koyuyor. sen katkısız sanıyorsun, ama o aslında "koruyucu" katkısız.

zarar kısmı hakkında yorum yapamam, tartışmalı bir konu.

kibritsuyu

Teneke margarin ustune tenekeyle glikoz surubu dokuyorlar, koruyucu yok ama koruyucudan daha beter malzemeler var.

Koruyucu da koyarlar ama ihtiyac yok zaten ayni gun satiyor adam.

divit
1

mobil görünümden çık