[q]
(2) 

E-fatura

icemanx1905 #1527936
Bugün almış olduğum beyaz eşyada tc numarası ile birlikte vergi dairesi de yazıyor. Vergi dairesi yazan yer doğum yerim ama orda yaşamıyorum. Faturayı kesen kişiye sadece tc numaramı söyledim vergi dairesini bilip de yazma ihtimali yok.

(Fatura kesilerken tc yazınca otomotik mi çekiyor sistem acaba; ama öyleyse daha önce almış olduğum mobilya vb. ürünler için kesilen faturalarda tc numaram yazıyor ama vergi dairesi alanı hep boştu.)

Faturanın benim için önemi garanti vb sorunlar için yoksa vergi mükellefi değilim. Nihai kullanıcıyım.

Şimdi bu faturada vergi dairesin gözükmesinin bir mahsuru/sorumluluğu var mı? Daha önce almış olduğum yüksek tutarlı faturalarda gözükmüyordu. hatta mediamarkt falan tc no yu bile 11111.. diye yazıyor.

 

evet tc yazınca otomatik olarak vergi dairesi de çıkıyor. (geçen gün kestiğim faturadan dolayı biliyorum) daha öncekilerin fatura kestiği entegrasyon farklıdır. bir sorun olacağını sanmıyorum.

steve rogers

Sistem vergi dairesini otomatik çekiyor +1

En azından E-arşiv sisteminde böyle, daha önce aldıklarınız E-Fatura firması ise sistem farklı olabilir, E-faturada aracı firmaların programları kullanılıyor.

Yani sizin için sıkıntı yok, vergi sisteminde resmi olarak daireniz o yazan daire, bir iş yeri vs açarsanız işyeri adresine göre yeni bir vergi daireniz olursa değişir.

John Bloor
1

mobil görünümden çık