Çift olarak bi tatil planlamak istiyorum da sizce kaçar gün verilmeli bu ikiliye? Toplam 5 günlük bi tatil düşünüyorum. Aslında rotaya Assosu da dahil etmek istiyordum ama araçsız gidicez birbirlerine doğrudan ulaşım yokmuş tat kaçırabilir dediler. Siz ne düşünüyorsunuz?




 

bozcada en fazla iki gün, fazlası sıkıyor. bir gün ayazma, bir gün de habbele koyu.

walter white kilikli

Bozcaada'dan 2. gün kaçacak yer aradım öyle diyeyim.

Kaleci Saçlı Forvet

iki gün bozcaada, iki gün asos, bir gün canakkale merkez. yeter de artar bile. arac yoksa minibus otobus var ama aktarma ile gidersiniz rezil olursunuz.

tadellesever

çanakkale merkezde 1-2 müze gezmek haricinde tatil anlamında yapacak bir şey olmadığı için pas geçebilirsiniz bence.

istanbul'dan geliyorsanız, doğrudan geyikli iskelesine giden otobüsler vardı eskiden, hala var mı bilmiyorum. doğrudan iskeleye gidip Bozcaada'ya geçebilirsiniz. oradan da aynı şekilde dönebilirsiniz. otobüs firmalarına sormanızda fayda var.

assos tarafı arabasız kolay değil. kaldı ki antik liman tarafı afet bölgesi ilan edilip bazı oteller kapatılmıştı ve açık kalan otellerin zaten dolu olması bekleniyordu, iyice suyu çıktı. biz normalde her sene 1-2 kere sivrice'ye rezervasyonsuz gidip yer bulabilirdik, 2021'de bulamadık. bu sene durum nasıl, bilmiyorum.

ben olsam hiç tartışmaya girmeden bozcaada ya da assos'u seçer, tek bir yere giderim. aralarındaki fark nedir:

- assos'ta tek bir otele/pansiyona girip tüm zamanınızı neredeyse aynı yerde geçireceksiniz. eğer denizi ve tabii ki kendisi düzgün bir otel seçemezseniz, size zulüm olacak.

- adada tahminen merkezde bir otelde/pansiyonda kalıp neredeyse her gün ayazma'ya gideceksiniz. (sakın kendi kumsalı vs olan otellere gitmeyin. denizi güzel olan otel görmedim. paşa paşa merkezde bir yer seçin)

bu arada Bozcaada'da sıkılır mısınız 5 gün boyunca? zannetmem.

co2s2
1

mobil görünümden çık