Herkese merhaba. Babanem 77 yaşında, reddi miras yapmak istiyor. Kendisinden akıl sağlığı raporu istenir mi? Duruşmaya katılması beklenir mi? Sadece dilekçe ve gerekli belgeleri mahkemeye iletsek yeterli midir?

2 ay önce psikiyatriden geçemedi bu arada, hafif akıl sağlığı bozukluğu bulgularına rastlandı. Avukata vekaletname veremez muhtemelen. Reddi miras davasına bakan hakim bunu sicilinden görür mü sizce?

Süreç hakkında bilgiye ihtiyacımız var anlayacağınız, kafamız çok karışık. Tecrübeli kişiler yardımcı olursa çok mutlu oluruz.

 

biraz daha açarsanız konuyu fikir verebilirim sanırım ama tam anlamadım. babaanneniz ölmeden önce kendi mirası kimseye kalmasın mı istiyor yoksa kendisine kalan mirası mı reddetmek istiyor?

kendisine kalan bir mirası reddetmek istiyor ise murisin vefatından en fazla iki ay içinde dava açılması gerekmekte.

mirası reddetmek için akıl sağlığı raporu vs bunlar engel değil. tam olarak kalan her şeyi reddettiği müddetçe genelde kabul görüyor mahkemelerde ama borç / varlk tespiti 2 yılı bulabiliyor her yere yazı yazılıyor falan.

dream game for may

Eşi vefat etti, onun mirasını reddetmek ve borçları da gelirleri de artık ne varsa uğraşmadan oğullarına bırakmak istiyor tamamen. Tek bildiğimiz 3 ay süresi olmasıydı, o da yanlış mı çıktı yoksa :(

Michy

ben açtığımda 2 aydı diye hatırlıyorum. sonrasında 3 aya çıkarmış olabilirler.
sulh mahkemesine başvurduğunuzdan emin olun, sonradan kurumlar arıza çıkarmasın. (aslında hiçbir şey olmuyor)
zaten avukat aracılığı ile yapacaksınızdır.
problem çıkacağını sanmıyorum ama elinizi çabuk tutun zira tüm resmi kurumlara yazı gidiyor terekenin tespiti için. borç, alacak, menkul gayrımenkul ne varsa toplanması için.

bir de sakın ha sakın tek bir kuruş dahi borcunu ödemesin, bankada vs kalan tek bir kuruşunu dahi almasın.
alacaklı çıkarsa reddi miras yapacağınızı hukuki süreci başlattığınızı falan söylersiniz.
genelde problem olmuyor, umarım sorunsuz atlatırsınız.
geçmiş olsun, başınız sağolsun.

dream game for may
1

mobil görünümden çık