Hem kiracıyım hem de ev sahibi. Ev sahibimiz bize %40 yaptı bile 3 gün önce ve kiramız 1200 tl arttı. Kiracımın sözleşmesinin yenilenme tarihi 5 Haziran’dı, ben ona %40 yapamayacak mıyım?




 

Hayir da oran zaten 39 kusur :)

floydian

Şu anda 39.33 (avukatımızdan aldığımız oran)
Yüzde 25 oranı Temmuz'dan itibaren olan kontratlar içinmiş (az önce haberlerde duydum)

pro9it9is9

%40’ı yuvarladım, %39 küsür olduğunu ben de biliyorum :)

@pro9it yani ben %39 küsürlü olan zammı yapabileceğim?

damba

temmuz'dan itibaren geçerli olmalı. şansa bak benim kontrat temmuz'da başlıyor. ev sahibi %50 istiyor. istemek bedava tabii.

gabe h coud

Evet, şu anda yapabilirsiniz.
Dün annemin bir kiracısına yapıldı.

pro9it9is9

Temmuz'dan itibaren gibi bir şey göremedim ben? Sadece Temmuz 2023'e kadar yenilenecek olanlarda yani Temmuz 2023'e kadar yapılacak zamlarda geçerli. Geçici olarak 1 yıllığına bunu getirdik demek istemişler.

not: sizin kiracı 5'inde ödüyorsa, tahminen %39 vs. artırıp yatırmıştır değil mi? Yatırmayıp şimdi size soruyorsa bilemedim.

nhk ni youkosu

kanun yürürlüğe girdikten sonra başlar. resmi gazetede yayınlanması 2-3 günde olur.

aslindasorunumpsikolojik

benim anladığım, siz bu sene TÜFE üzerinden zam yapabileceksiniz 1 Temmuz 2022 - 31 Haziran 2023 arası geçerli), ancak seneye Haziran ayında yapılacak zam yüzde 25'i aşamayacak.

burfak
1

mobil görünümden çık