Merhaba, bankamdan kişisel müşteri danışmanım eurobond fonu önerdi 2 senelik. Eurobond değil fonu dedi. Ben bu işlerden hiç anlamıyorum, attığı maili de bu, sizce mantıklı mı ? Banka qnb

Üç beş kuruş döviz cinsinden birikmiş param var %7.5 bu enflasyonist ortamda döviz üzerine iyi getiri gibi. Tek risk sizin erken bozmanız ya da devletin iflasını açıklaması dedi :) bunu duyunca korkmadım değil.

Sizce ?

 

Eurobondun kendisini alabilirsiniz.

2 yıl dursun çekerim dersen verdiği oran iyi gibi. Ama 3 yılda yıllık yüzde 8 . 5 yılda yüzde 9 civarı yıllık getiri veren eurobondlar var. Eurobond aldıgında 6ayda bir ödemede alıyorsun ( yuzde 4 yuzde 4 yıllık olanı 2 parçada alıyorsun) 800 gün sonunda tüm parayı vereceklerse birleşik getiriden yararlanmamış oluyorsun.

Aldığın eurobond u vadesi dolmadan satmazsan ve yıllık galiba şu an 70bin üzerinde eurobond gelirin olmazsa vergide ödemiyorsun.

bnmzz

Vergi vs uğraşmadan bankanın herşeyi halletmesi güzel gibi. Elime %7 kalması benim için tamam, eurobond ile eurobond fonunun farkı ne ki ?

hayati cozemeyen adam

fon'un içini yöneten şirket oynayabiliyor. %80'i eurobond %20'si başka bişey olabilir onun.

hatta önerdikleri şuysa buradan inceleyebilirsin:
www.tefas.gov.tr

edit: başka yeni bir şeymiş. Ekran görüntüsünü şimdi gördüm. Tamamen eurobond diyor bir de. Eh bankacınızla konuşup tam öğrenin alın madem.

nhk ni youkosu

Şuan 2047 yılı vadeli eurobond 940$ ve yıllık %9 getirisi var. Yatırımcının elinde 900-1000$ olmuyor o zaman ufak bi meblağ ile fon alıyor. Ayrıca eurobond alım satım marjı yüksek ve erken çıkarsan vergisi vs oluyor. Ama fonda herhangi bir zaman çıkabilirsiniz ve kardan %10 stopaj ödersiniz. Ayrıca eurobond uzun vadeli bi yatırım aracıdır. Youtube'da birkaç video var onları izleyip daha iyi kavrayabilirsiniz. Not:size önerilen s"serbest" fon. Bu tip fonlara giriş ve çıkış belirli kurallar dahilinde oluyor. En son denizbank nitelikli yatırımcıya karpayı ödeyen eurobond fonu çıkartacaktı. Şartları karşılıyorsanız bunada bakabilirsiniz.

1917

2 sene için döviz bile olsa %7 çok az bir oran değil mi yahu :) ben mi bir şeyi kaçırıyorum.

mr.goodcat

@goodcat,

senelik %7.5 2 sene boyunca

tchuck
1

mobil görünümden çık