Tezde son dönemdeyse ve temmuzda kayıt silinecekse af çıkınca süre uzar mı yoksa kayıt sildirmeden geçersiz mi olur




 

2018deki af metnini inceleyin. Onda af Mayıs mayinda çıkmıştı ve şöyle bir ibare vardı. Bu kanundan xx.05.2018 tarihine kadar kaydı silinenler faydalanabilir.

Ben de benzer bir durumdayim. Bu ay sonuna kadar kaydimi sildirecegim. Temmuzdan önce meclise gelecek diyorlar kanun için.

sanguine

aftan yararlanabilmek için kayıt mı sildirmek gerekiyor?

deartheodosia

kendi isteğin ile kayıt sildirmek af dışı kalabilir. Atılma, devamsızlık, zorunlu sürenin bitimi gibi konulardan kayıtları silinenler kesin olarak affın içerisinde oluyor, diğerleri için emin değilim. (yani idare tarafından kaydı silinenler)

yeninesiltupcu

Kanunda yazar hangi tarihleri kapsayacağını. Ayrıca kimleri kapsayacağını da şuandan bilmek zor; geçmişte daha önce aftan yararlananların faydalanamadığı aflar olduğu gibi, son afta terör suçu hariç herhangi bir nedenle ilişiği kesilenleri, kaydını kendi silenleri ve hatta kazanıp hiç kayıt yaptırmayanları bile kapsamıştı.

iustitia omnibus
1

mobil görünümden çık