otomatik 1.5 bir araç beğendim, etrafımda lpgye uyumlu olmadığını söyleyenler oldu. sahibiyle görüştüğümde de aynı sebepten zaman zaman motor arıza ışığının yandığını ama herhangi bir sorun olmadığını söyledi.
bilgisi olan var mıdır buralarda?



 

ilk aracım ikinci el bir suzuki swift'ti. araçta lpg vardı, birkaç defa bobin arızasıyla karşılaştım. o ara forumlara baktığımda lpgli araçlarda bu durumun sık sık yaşandığını okumuştum. ne kadar ilgilidir bilmiyorum tabii. ama başka bir araç aldığımda da o sebepten lpg taktırmayı hiç düşünmedim.

dali dili havali korna

Bazı arabalar lpg'ye oldukça uyumluyken bazıları o kadar uyumlu olmayabiliyor. mesela renault motorları honda motorları lpg ile gayet uyumlu çalışır lpg ayarları düzgün olduğu sürece. suzuki swift hakkında fikrim yok ama arıza ışığı verdiğine göre uyumlu değil demektir, dikkat et yarın bi gün elinde patlamasın. Ayrıca renault clio gibi bir model tercih ettiğin zaman aldıktan sonraki masrafların da oldukça düşük olacaktır. Yedek parçası, bakım malzemeleri vs daha ucuzdur. aklınızda olsun derim.

onkiloversemtamamım
1

mobil görünümden çık