şu resimdeki gibi turuncu halkadaki vidayı açmam gerekiyor. wifi kartını değiştiricem. uygun tornavida aldım ancak çok sert sanırım açılmıyor. çok da zorlamak istemiyorum yalama olmasın diye. kolay bir yolu var mı?

guide-images.cdn.ifixit.com


 

loctite dökmüşlerdir o yüzden açılmıyordur. Zorlarsan yalama olmaz. Sadece başlık kısmına zarar verebilirsin. Ama tornavida tam oturuyorsa bir şey olmaz. Yine de ne olur ne olmaz dersen şöyle bir yöntem var paket lastiği ile:
www.technopat.net

himmet dayi

Tornavida tam oturuyorsa, doğru ölçü ve ağız yapısındaysa korkma, hafifce vidaya doğru bastırarak açmaya çalış.

Önemli olan nokta şu, tornavida vidanın başından kayıp da boşa dönmesin. Çünkü bir kaç kez böyle kayıdırırsan vida başı yalama olabilir, bu yüzden tornavidanın tam oturması çok önemli.

Bastırarak çevir korkma, bu kadar küçük vida açılmamazlık yapmaz doğru tornavida ile.

John Bloor

Apple'ın vidaları çok kaliteli, kolay kolay yalama olmuyor.

Vida ile tornavida arasına ince ufak bir peçete parçası koyabilirsin kaymayı azaltmak için.

msb

biraz wd 40 sık, 5 dk bekle

mr sua
1

mobil görünümden çık