Duvardaki 1 tane prize üçgen olan direkt fişi üstünde olan 3lü prizlerden takıp cogaltmakla, Elektrikci çağırıp duvara 3 tane priz yaptırmak arasında fark var mı? Mutfak dolabı içinde bu duvar bu arada. Fırın, bulaşık mak. Ve ocak için.




 

Ocak ve firini ayni anda bu sekilde ayni hattan cogaltilmos proze takmanizi onermem. Size zaten elektrikci de soyler

zimbirik

2 tane aleti bile tek bir priz kaldıramaz mi? Mutfaktaki diğer priz uzakta, ona bir şey yetişmez ki.

i-pek

Iki tane firin ve ocak gibi oldukca guc ceken aletler ayni prize takilmaz. Isirtma ya da sogutma islemleri cok enerji ceker.
Elektrikci baska biir hatti firinin arkasina getirebir.

zimbirik

Zimbirik+1
Fırın dolab bulaşık makinası için ayrı linyeler vardır. yani ikisini de aynı fişe taktığınızda büyük ihtimal sigorta atabilir.
Sigortayı kontrol edin kaç ampermiş (oradaki prizin) sonra aynı prizde kullancağınız aletlerin güç tüketimlerine bakın. güç tükteimlerine bakın örn. 2000W için akım değerini 2000/220 den bulabilirsiniz. Sonra toplayın bulduğunuz akım değerlerini sigorta değerinden küçükse sorun yok. Yoksa başka çözüm

bepicolombo

3 farkli yerde priz varmış pardon.
Peki o zaman üçlü prizle birinde Bulaşık mak+ ocak
Diğerinde Fırın + kettle ve diğer küçük aletler olur mu?
Elwkteikci çağırmak istemiyorum da.
Şöyle : www.hizliresim.com

i-pek

Olur bir prizden 16 amperden fazla çekmedigin müddetçe sıkıntı yok. Fırın kettle ve küçük aletleri devamlı aynı anda çalıştırmadıgın müddetçe sıkıntı çıkmaz. Zaten baktın sigorta atıyor hafiften yanık kokusu geliyor. O zaman çagır elektriyi ayrı bir hat çeksin. Ama normal bir kullanımda ona bile gerek yok

limonlu eksi

Ayni prize üclü takmayi anladim da tek tek priz yaptirmak icin arkadaki duvar tugla mi, beton mu, alcipan mi bunlari düsündünüz mü, elektrik kablosu nereden cekilecek düsündünüz mü? O yüzden tabi ki üclü takmak daha kolay (sigorta atmasi konusunu bilemedim.) Digeri bayagi bir insaat isi.
Yoksa varolan bir prizden uzatma yapmayi mi kastettiniz?

maq

Bilmiyorum sorduklarinizi. Başka bir şey ustası görüp orayı 2li yapayım bir ara, 5dklik iş dedi. İnşaat işi gibiyi kastetmedi demek ki.
Ayni hattan olduğu sürece ayrı priz de olsa, bir prize 3lü de takılsa değişmiyor herhalde. O zaman 2 birine 2 birine takarım.

i-pek

Eviniz eğer 20 yaştan daha yaşlı değilse bişi olmaz.

Zaten evin bütün prizleri toplasan 5 sigorta da birleşiyor.

kablolar da kaldırır zaten, bişi olmaz.

maksat muhabbet

youtu.be
Tam olarak bundan bahsediyorum. Burada ytong duvarda varolan bir prizin tam arkasina siva alti priz yapiyor usta. Bunun bir de yeni prizin tam arkasinda olmayan versiyonunu düsünün. Belki sizin usta 2 dakikada baska bir yöntemden bahsetmistir siva üstü, uzatma kablolu falan .
Bilginiz olsun.

maq
1

mobil görünümden çık