Kime, ne kadar borç verip geri alamadığınız oldu? Aslında tam olarak merak ettiğim, bu kişiler içerisinde yakın akrabanız, yakınınız var mı?




 

yaklaşık 1 sene önce çok yakın bir arkadaşıma yaklaşık 2.000 TL borç verdim, henüz geri almadım. geri alma amacıyla da vermemiştim. üzerinde düşünüp ah vah edecek tutarlarda borç vermem kimseye.

teritori

hibe etmediğim parayı borç diye vermediğim için kime ne verdim de geri gelmedi hesabını tutmadım. yakınlarıma verdiğim parayı zaten borçtan saymıyorum. bazen geri vermeye çalışmalarını da garip buluyorum.

jen

Akraba yok,
Geçen yıl arkadaş için kredi çektim, ödemede aksaklıklar olacağını net biliyordum ama her ay taksidin yarısını ödeme çabasında olur diye düşündüm, sonuç olarak ben 20k para ödedim, o ilk taksit dışında ödeyebildiği olmadı, 2 kez istedim 2sinde de zor durumda olduğunu falan söyledi, sonuç olarak 3-4 aydır görüşmüyoruz, arkadaşlık bitti, ben bana giren kazık ile oturuyorum.

Borcuna sadık insan çok az maalesef, insan hatalarından ders çıkarıyor ama, şu anda birisine borç vermem imkansız seviyesine yakın.

atom karincanin torunu

30 yıllık arkadaşıma borç verdim. Ödememek için küstü. Aradan zaman geçti, barıştık ama yine de ödemedi. Önceden para ile ilgili bir hukukumuz yoktu, olmadı. Yani başka bir işe istinaden kendince tahakkuk ettiriyor da olamazdı. Biraz ahlaksızca bir davranıştı.

godspell
1

mobil görünümden çık